Acasă Politic Bucureşti: Asociaţia Magistraţilor îl cheamă în judecată pe Traian Băsescu

Bucureşti: Asociaţia Magistraţilor îl cheamă în judecată pe Traian Băsescu

DISTRIBUIȚI
AMR

AMR124435 26112013 – Asociația Magistraților din România (AMR) anunţă că a depus la Curtea de Apel București o cerere de chemare în judecată a lui Traian Băsescu și a Administrației Preziențiale, prin care solicită anularea decretului de numire a procurorului Daniel Morar în funcția de judecător al Curții Constituționale.

AMR sustine că în cazul fostului șef al DNA nu s-a îndeplinit criteriul de legalitate privind înalta competență.

AMR arată că decretul prin care Daniel Morar a fost numit la CCR este nul, întrucât prin acesta s-au încălcat art. 143 din Constituție și art. 61 alin. (3) din Legea nr. 47/1992 privind funcționarea CCR, care stabilesc trei condiții de legalitate pentru numirea unei persoane în funcția de judecător al CCR: pregătirea juridică superioară; înaltă competența profesională; o vechime de cel puțin 18 ani în activitatea juridică ori în învățământul juridic superior.

AMR susține că Morar nu îndeplinește condiția de înaltă competență, fiindcă este autorul a trei erori judiciare.

Referitor la aceste trei puncte, AMR concluzionează: “Aceste eșecuri profesionale și abuzuri grave ale domnului Daniel Marius Morar dovedesc grava necunoaștere a normelor juridice internaționale convenționale direct aplicabile în dreptul intern român și a Constituției României, prin urmare domnia sa nu indeplinește condiția de legalitate a numirii sale ca judecător la Curtea Constituțională, constând în înalta competență profesională. În concluzie, actul administrativ atacat este fundamental nelegal, violând condiția constituțională și legală de numire în funcția de judecător al Curții Constituționale a unei persoane cu o înaltă competență profesională”.

Morar a anuntat in aprilie anul acesta, dupa ce AMR i-a cerut presedintelui Basescu sa anuleze decretul de numire, ca va actiona asociatia in judecata si va cere daune pentru stirbirea reputatiei, acesta fiind atacat constant de asociatia condusa din umbra de Viorica Costiniu, al carei sot, fost judecator la ICCJ, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare pntru coruptie in dosarul Catalin Voicu, fost senator PSD. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.