Acasă Politic Bucureşti: Aviz favorabil pentru creşterea bugetului asigurărilor sociale

Bucureşti: Aviz favorabil pentru creşterea bugetului asigurărilor sociale

DISTRIBUIȚI

12436121112013 – Bugetul asigurărilor sociale de stat a fost avizat favorabil de comisiile de muncă din Parlament.  Familiile care au venituri mici şi mai mult de doi copii vor beneficia de un sprijin financiar mai mare din 2014. Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat că alocaţia de sprijin va creşte

de la 300 la 500 de lei. Peste 500.000 de copii vor beneficia de acestă majorare, spune ministrul.

            Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat înainte de avizarea proiectului de lege că bugetul asigurărilor sociale de stat pentru 2014 este de 47,2 miliarde de lei, cu 3,94% mai mare decât în acest an.

            Câmpeanu a precizat că acest buget vizează cheltuieli majorate, dar şi o indexare a punctul de pensie cu 3,75 la sută, acesta urmând să ajungă la 790,7 lei.

            Ministrul Muncii a mai spus că bugetul asigură inclusiv acordarea indicelui de corecţie pentru pensionarii nou intraţi în sistem, dar şi creşterea salariului minim brut pe economie în 2014.

            După avizarea proiectului, Mariana Câmpeanu a declarat că niciun ministru nu poate fi mulţumit în totalitate cu un buget, nemulţumirea ei fiind legată de faptul că nu a putut creşte o serie de indemnizaţii, cum ar fi cele pentru copii sau pentru persoanele cu handicap.

            Ministrul Muncii a adăugat că în buget există bani chiar şi pentru o eventuală punere în aplicare a unui proiect de lege privind pensionarii din grupa I de lucru.

            „Sunt persoane care până la apariţia Legii 263 privind sistemul public de pensii erau încadrate în grupa I de lucru, dar odată cu intrarea în vigoare a legii au fost trecuţi la grupa a II-a. Este o discriminare totală între cineva care a ieşit la pensie cu o zi înainte de aplicarea Legii 263 şi altcineva care a ieşit la pensie la o zi după”, a mai spus Câmpeanu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.