Acasă Politic Bucureşti: Colegiul Naţional „Ion Creanga” din Capitală, desemnat Liceul European al anului

Bucureşti: Colegiul Naţional „Ion Creanga” din Capitală, desemnat Liceul European al anului

DISTRIBUIȚI
Colegiul_Naional_Ion_Creang

Colegiul_Naional_Ion_Creang124430 26112013 – Parlamentul European a desemnat Colegiul Naţional „Ion Creangă” din Bucureşti drept Liceul european al anului. Titlul a fost câştigat în urma unui concurs la care au participat cele mai bune opt şcoli din Capitală. Elevii de la „Ion Creangă” au citit mult ca să câștige marele premiu, dar a meritat:

vor face o vizită la Bruxelles, unde vor cunoaşte cele mai importante instituţii europene.

            Finala concursului a fost strânsă. Lupta s-a dat între colegiile bucureştene „Sfântul Sava” şi „Ion Creangă”. Grupaţi în echipe de câte patru elevi şi susţinuţi din amfiteatrul sălii de colegii de clasă, participanţii au răspuns întrebărilor despre rolul instituţiilor europene.

            Toţi au dovedit că şi-au făcut temele din timp. Dar un concurs poate avea un singur câştigător, iar trofeul a fost adjudecat de echipa de la Colegiul Naţional „Ion Creangă”, care a acumulat 61 de puncte.

            Competiţia face parte dintr-o campanie pilot de informare a tinerilor cu privire la importanţa instituţiilor europene.

            „Încercăm să stimulăm interesul tinerilor cu privire la politicile europene, la activitatea Parlamentului European şi să îi interesăm să participe la alegerile europene care vor avea loc în mai 2014”, a explicat Mădălina Mihalache, şef birou de informare PE în România

            Echipa câştigătoare a concursului „Liceul European al Anului” va vizita sediul Parlamentului European de la Bruxelles la începutul anului 2014. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.