Acasă Politic Bucureşti: Comisiile parlamentare aproba reducerea bugetului pentru Preşedinţie

Bucureşti: Comisiile parlamentare aproba reducerea bugetului pentru Preşedinţie

DISTRIBUIȚI

124348 – 22112013 – Comisiile de specialiate din Parlament au votat în favoarea reducerii bugetului Administraţiei Prezidenţiale. Palatul Cotroceni rămâne, astfel, fără 300.000 de lei, bani care ar putea fi redirecționați către Ministerul Culturii, pentru restaurarea monumentelor istorice. Totodată, Curtea Constituţională primeşte, în 2014, cu 50.000 mai puţin,

iar CNA cu 100.000 de lei, potrivit Realitatea Tv.

            Comisiile de specialitate din Parlament discută, astăzi, bugetul instituţiilor de stat.

            Astfel, bugetul Ministerului Culturii pe anul 2014, de 562,5 milioane de lei, a fost avizat favorabil de Comisiile de cultură din Parlament, care au adoptat şi un amendament pentru suplimentarea acestei sume cu 2,85 milioane de lei, banii fiind luaţi de la Preşedinţie, Curtea Constituţională şi ANI.

            Comisiile reunite pentru cultură din Senat şi Camera Deputaţilor au avizat favorabil, vineri, cu unanimitate de voturi, bugetul Ministerului Culturii pe anul 2014, care este în cuantum de 562.586.000 de lei.

            La aceşti bani se va adăuga o sumă de 2.850.000 de lei, un amendament în acest sens propus de deputaţii UDMR Marton Arpad şi Erdei D. Istvan şi senatorul UDMR Vegh Alexandru fiind adoptat cu unanimitate de voturi de Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului.

            Potrivit lui Marton Arpad, suma de 2.850.000 de lei va fi destinată consolidării şi restaurării monumentelor istorice. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.