Acasă Politic Bucureşti: Cooperarea directă între comunităţile locale – cel mai dinamic sector al...

Bucureşti: Cooperarea directă între comunităţile locale – cel mai dinamic sector al relaţiilor româno-belgiene

DISTRIBUIȚI

124417 26112013 – Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a primit luni, 25 noiembrie, delegaţia Grupului de prietenie Belgia-România din Parlamentul Federal Belgian, care efectuează o vizită oficială în România.  În cadrul întrevederii, au fost abordate aspecte privind evoluţia relaţiilor bilaterale,

rolul diplomaţiei parlamentare în dezvoltarea şi diversificarea relaţiilor de colaborare dintre România şi Regatul Belgiei, dinamica relaţiilor comerciale şi importanţa investiţiilor belgiene în România.

            Preşedintele Camerei Deputaţilor şi-a exprimat convingerea că dialogul parlamentar va cunoaşte o bună dinamică, în viitor, la nivelul conducerii forurilor legislative şi al grupurilor de prietenie.

            „Diplomaţia parlamentară este un instrument foarte eficient pentru a strânge şi mai mult legăturile de cooperare româno-belgiene foarte bogate, în multiple domenii de interes comun. Ne exprimăm satisfacţia pentru vizita în România a delegaţiei Grupului de prietenie cu România din Parlamentul federal belgian şi aşteptăm cu interes vizita preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din Belgia”, a subliniat Valeriu Zgonea.

            Cooperarea substanţială între diferite regiuni şi comunităţi locale a reprezentat o temă importantă a discuţiilor dintre oficialii români şi belgieni, care au căzut de acord că substanţa relaţiei bilaterale va fi, într-o măsură tot mai mare, asigurată de dialogul şi proiectele derulate direct cu parteneri de la nivelul comunităţilor şi regiunilor.

            „Cooperarea descentralizată, la nivelul localităţilor şi comunelor, are o veche tradiţie şi este, probabil, cel mai dinamic sector al relaţiilor bilaterale româno-belgiene. În jur de 250 de comune belgiene sunt înfrăţite cu comune româneşti, iar aceste înfrăţiri s-au concretizat prin proiecte comune, prin parteneriate în domenii de interes, precum turism, tineret, protecţie socială, protecţia mediului. Forumul cooperării descentralizate între Belgia şi România, eveniment ajuns la cea de-a patra ediţie, este o dovadă în acest sens. Mai mult decât atât, Belgia poate oferi modele sau termeni de comparaţie utili în efortul de reformă şi descentralizare administrativă în România, precum şi exemple funcţionale de aplicare a principiilor subsidiarităţii”, a declarat Valeriu Zgonea.

            Delegaţia este condusă de deputatul Muriel Gerkens, preşedintele Grupului de prietenie Belgia-România din Parlamentul federal belgian, preşedintele fracţiunii ecologiste din Camera Reprezentanţilor.

            La întrevedere a participat şi Philippe Beke, ambasadorul Regatului Belgiei la Bucureşti. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.