Acasă Politic Bucureşti: CSAT rapid

Bucureşti: CSAT rapid

DISTRIBUIȚI
csat-basescu

csat-basescu124433 26112013 – Sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) s-a incheiat marti, dupa circa 15 minute de la inceperea ei. In sedinta de marti au fost avizate bugetele Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apararii Nationale, Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Informatii Externe, Serviciului de Telecomunicatii Speciale si Serviciului de Protectie si Paza. 

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidential, avizul CSAT a fost dat in baza obligatiilor prevazute in lege ca, inainte de votul din plenul reunit al Parlamentului Romaniei pentru bugetul de stat, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii sa aprobe bugetele institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale. Avizul a tinut cont si de punctele de vedere ale comisiilor parlamentare de specialitate, dar si de asigurarea sefilor acestor institutii ca isi vor putea indeplini misiunea pe baza acestor bugete pana la urmatoarea rectificare bugetara.

La sedinta au participat vicepremierul si ministrul Finantelor Daniel Chitoiu, ministrul Apararii Mircea Dusa, ministrul de Interne Radu Stroe, ministrul de Externe Titus Corlatean, ministrul Justitiei Robert Cazanciuc, ministrul Economiei Andrei Gerea, directorul Serviciului Roman de Informatii George Maior, directorul Serviciului de Informatii Externe Teodor Melescanu, seful Statului Major General, general-locotenent Stefan Danila, consilierul prezidential pentru securitate nationala, Iulian Fota, secretarul CSAT generalul Ion Oprisor si purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea. Au mai participat, ca invitati, vicepremierul Gabriel Oprea, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale Marcel Opris si directorul Serviciului de Protectie si Paza Lucian-Silvan Pahontu.

Sedinta a fost condusa de presedintele Traian Basescu.

In sedinta de marti, membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii au aprobat, cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, inaintarea in grad a unor ofiteri din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne si Serviciul de Protectie si Paza. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.