Acasă Politic Bucureşti: Deschidere pentru creşterea relaţiilor comericale între România şi Maroc

Bucureşti: Deschidere pentru creşterea relaţiilor comericale între România şi Maroc

DISTRIBUIȚI
CCIR_-_maroc

CCIR_-_maroc124295 – 20112013 – Membrii Grupului de prietenie Maroc – România au făcut o vizită zilele acestea la Camera de Comerţ şi Industrie a României. Evenimentul a fost prilejuit de vizita în România a membrilor Grupului de Prietenie Maroc – România din Parlamentul Regatului Maroc, formată din Mohammed Rachid Qabil, preşedinte, şi Mohammed Abdelali Hilali,

membru al Grupului Coaliţiei Centrale, însoţiţi de ambasadorul Regatului Maroc în România, Faouz El Achchabi şi ministrul consilier al ambasadei, Khalid Dirhoussi alături de reprezentanţi ai Parlamentului României.

Mesajul de bun venit al Camerei de Comerţ Naţionale a fost transmis de Sorin Petre Dimitriu, vicepreşedintele Camerei de Comerţ Naţionale, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti care a prezentat pe scurt activitatea Sistemului Cameral din România şi a menţionat domeniile de interes pentru potenţialii investitori marocani asigurând în acelaşi timp înalţii oaspeţi de tot sprijinul şi deschiderea Camerei de Comerţ Naţionale în vederea impulsionării colaborării bilaterale între cele două State.

Preşedintele Grupului de Prietenie Maroc – România a subliniat „disponibilitatea Marocului de colaborare în vederea depăşirii condiţiilor actuale impuse de criza economică globală, prin implicarea activă a guvernelor şi chiar a popoarelor”, amintind de asemenea „îmbunătăţirea climatului investiţional al Marocului urmare unei serii de reforme în domenii precum: legislativul, domeniul economic şi cel al bunei guvernări”.

Schimburile comerciale semnificative şi investiţiile reciproce demonstrează potenţialul celor două economii. În acest sens, Camera Naţională a propus părţii marocane iniţierea unui dialog în vederea constituirii unui Consiliu de Afaceri care să aibă drept scop valorificarea potenţialului economic şi cultural al celor două state.

În pofida dificultăţilor generate de situaţia economică actuală, cele două părţi au convenit asupra faptului că interesele comune în domeniul cercetăriiştiinţifice, educaţiei, antreprenoriatului şi chiar în domeniul cultural sunt mai importante. Această idee a fost sprijinită de ambasadorul Regatului Maroc în România, care a afirmat că „relaţiile diplomatice vechi de 50 de ani dintre România şi Maroc, ce au fost aniversate anul trecut, reprezintă un avantaj important pentru colaborarea bilaterală”.

Poziţionarea geografică a celor două state trebuie exploatată la adevărata valoare, în timp ce România reprezintă o poartă către pieţele Europei de Est, Marocul trebuie privit ca o punte de legătură între Europa şi Africa, America.

Opiniile şi sugestiile Sistemului Cameral Românesc sunt deosebit de utile şi benefice şi vor fi cu siguranţă înaintate Guvernului marocan”, a afirmat preşedintele Grupului de Prietenie Maroc – România în încheierea întâlnirii. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.