Acasă Politic Bucureşti: Formular fiscal modificat din cauza extinderii situaţiilor în care se aplică...

Bucureşti: Formular fiscal modificat din cauza extinderii situaţiilor în care se aplică taxarea inversă

DISTRIBUIȚI

12436921112013 – Prin modificările Codulului Fiscal, au fost extinse situaţiile în care se aplică taxarea inversă, respectiv pentru livrarea de energie electrică, potrivit unui comunicat al ANAF.Potrivit noilor reglementări, taxarea inversă se aplică pentru

livrările de energie electrică către un comerciant de energie electrică, persoană impozabilă stabilită în România, conform art.125 alin.(2) din Codul fiscal, care deţine fie licenţă pentru activitatea de operator al pieţei de energie electrică, fie licenţă valabilă de furnizare a energiei electrice, eliberată de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei.

            Pentru comercianţii, cumpărători de energie electrică, care deţin licenţa valabilă de furnizare a energiei electrice, a fost stabilită obligaţia de a depune, la organul fiscal competent, până la data de 10 decembrie a fiecărui an, o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că activitatea sa principală, în ceea ce priveşte cumpărările de energie electrică, o reprezintă revânzarea acesteia şi consumul său propriu din energia electrică cumpărată este neglijabil. Declaraţia este valabilă pentru toate achiziţiile de energie electrică efectuate în anul următor.

            De asemenea, prin art.160 alin.(2) lit.e) pct.2 s-a stabilit, pentru ANAF, obligaţia de a afişa pe site, cel târziu până la data de 31 decembrie a fiecărui an, lista persoanelor impozabile care au depus declaraţiile respective.

            Pentru asigurarea suportului declarativ în situaţiile nou reglementate este necesară aprobarea unui nou formular denumit „Declaraţie pe propria răspundere pentru îndeplinirea condiţiei prevăzute la art.160 alin.(2) lit.e) pct.2 din Codul fiscal” (089), a instrucţiunilor de completare a acestuia, precum şi a procedurii de gestiune a acestor declaraţii, se precizează în comunicat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.