Acasă Politic Bucureşti: Iniţiativă legislativă de simplificare a procedurii de obţinere a vizelor pentru...

Bucureşti: Iniţiativă legislativă de simplificare a procedurii de obţinere a vizelor pentru investitorii din afara UE

DISTRIBUIȚI

124332 – 21112013 – Deputatul PSD Ana Birchall a anunţat că va depune în Parlament o propunere legislativă care va facilita obținerea vizei de România pentru toți investitorii interesați din afara Uniunii Europene cu care România are regim de vize. „Vizele nu vor mai fi o piedică în calea investitorilor interesați

de țara noastră. M-am hotărât să depun o initiaţivă legislativă prin care să asigur flexibilizarea procedurii de obținere a vizelor de România pentru toți investitorii din statele din afara spațiului Uniunii Europene cu care România are regim de vize. Sunt convinsă că această simplă măsură, fără nici un cost bugetar, care va aduce venituri la Bugetul de Stat, va genera un plus considerabil de capital şi investiții în țara noastră, în foarte scurt timp”, a declarat Ana Birchall.

Deputatul PSD a efectuat o vizită în India în calitate de președinte al Grupului de prietenie cu această țară din Parlamentul României, la invitația lui Piyush Goyal, preşedintele Grupului de prietenie cu România din Parlamentul Indian.

“Pe parcursul vizitei mele în India, investițiile și relațiile comerciale au ocupat un loc important pe agenda zilnică. Foarte rapid, am constatat că oamenii de afaceri cu care m-am întâlnit și membri ai Camerei de Industrii și Comerț ASOCHAM şi FICCI s-au arătat foarte interesați de oportunitățile de investiții pe care România le prezintă, dar, în același timp, consideră că politica vizelor pe care România o are în relație cu India este cel puțin descurajantă pentru orice potenţial investitor”, a adăugat Ana Birchall.

“Eu sunt de acord cu faptul că politica de vize a României trebuie să protejeze atât teritoriul României, cât și cel al UE împotriva imigrației ilegale și împotriva tuturor amenințărilor la ordinea și siguranța publică, dar această barieră nu trebuie să se manifeste și împotriva intereselor economice ale României. Atragerea de capital și investiții este o prioritate și, în momentul de față, această prioritate este încurcată de proceduri mult prea greoaie și absolut inutile pentru oamenii de afaceri, nu numai din India, dar și din alte state din afara Uniunii Europene, care sunt interesați să investească în economia noastră”,a subliniat deputatul PSD, Ana Birchall.

“Știați că pentru acordarea unei vize pentru un om de afaceri din India este nevoie de o invitație din partea unei companii române sau din partea unei instituții publice, iar termenul de soluționare numai al invitaţiei este în primă instanță de 60 de zile la care se adaugă încă 30 de zile pentru procesarea vizei? Un reprezentant al unei companii indiene trebuie să aștepte cel puțin 90 de zile pentru proceduri birocratice de acordare a vizei. Oare această abordare este constructivă, este ea în interesul constructiv de a încuraja investiţiile străine în România sau mai degrabă de a le descuraja?”, a spus Ana Birchall.

„Voi depune în scurt timp o inițiativă legislativă prin care voi solicita simplificarea procedurilor de acordare a vizelor pentru investitori și oameni de afaceri din țări non-UE cu care România are regim de vize. Așa cum alte ţări membre UE precum Germania, Franța sau Bulgaria au flexibilizat procedura de acordare a vizei asigurând un mediu atractiv pentru investitorii străini prin facilitarea accesului acestora pe piețele interne, fără să încalce reglementările comunitare din domeniul vizelor, consider că și România trebuie să facă pași hotărâți și rapizi în această direcţie”, a mai spus Ana Birchall din New Delhi, India.

În cadrul vizitei susținute în India, deputatul PSD, Ana Birchall, a avut întâlniri cu reprezentanții Ministerului de Externe, ministerului Comerțului și ministerului Turismului din India. De asemenea, s-a întâlnit cu 2 din cele 3 asociații patronale de la nivel național unde a discutat despre oportunitățile pe care România le oferă ca un „hub” investițional regional, dar nu numai pentru India. O delegație a oamenilor de afaceri din India a confirmat o vizită în România, la invitația deputatului Ana Birchall. De asemenea, membrii Grupului de prietenie India – România din Parlamentul Indian vor efectua o vizită de răspuns în România, după alegerile generale de anul viitor, pentru a stabili o relație de colaborare mai strânsă la nivelul diplomației parlamentare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.