Acasă Politic Bucureşti: Mihnea Costoiu: Datele INS arată interesul Guvernului pentru dezvoltarea sectorului de...

Bucureşti: Mihnea Costoiu: Datele INS arată interesul Guvernului pentru dezvoltarea sectorului de cercetare

DISTRIBUIȚI
Mihnea_Costoiu

124209 – 15112013 – Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, , a declarat că datele prezentate de Institutului Naţional de Statistică (INS) cu privire la evoluţia în ultimul an a Cercetării arată interesul ridicat al Guvernului pentru acest sector.

Ministrul a reiterat angajamentul Executivului de a sprijini iniţiativele de cercetare demarate atât în sectorul public, cât şi în cel privat.

            „Datele prezentate de Institutul Naţional de Statistică privind cheltuielile totale destinate activității de cercetare-dezvoltare în anul 2012 arată lipsa de temei a acuzaţiilor cu privire la scăderea alocărilor bugetare în acest sector. Nici anul trecut şi nici anul acesta, bugetul alocat cercetătorilor români nu a scăzut. Mai mult, în condiţiile unei creşteri a finanţării cercetării aplicative, de 2,2% în 2012, am reuşit să continuăm iniţiative cu relevanţă nu numai pentru România, ci pentru cercetarea europeană sau globală”, a declarat Mihnea Costoiu.

            Ministrul delegat a subliniat, de asemenea, că politicile Guvernului în domeniul cercetării produc deja rezultate. Exemple în acest sens sunt proiectul Extreme Light Iinfrastructure – Nuclear Physics, proiectul de creare a sângelui artificial și proiectul Dunăre – Delta Dunării – Marea Neagră, toate iniţiative de succes rezultate în urma consolidării finanţării cercetării aplicate în România. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.