Acasă Politic Bucureşti: Ministerul Justiţiei sprijină operaţionalizarea Oficiului CE în domeniul criminalităţii informatice

Bucureşti: Ministerul Justiţiei sprijină operaţionalizarea Oficiului CE în domeniul criminalităţii informatice

DISTRIBUIȚI
Alexander_Seger

Alexander_Seger124251 – 19112013 – Secretarul de stat Simona-Maya Teodoroiu l-a primit la sediul Ministerului Justiţiei pe Alexander Seger, şeful Oficiului Consiliului Europei (CE) în domeniul criminalităţii informatice de la Bucureşti. La întâlnire a participat Cristina Schulman, consilier juridic la Direcţia drept internaţional şi cooperare judiciară din Ministerul Justiţiei.

            Ambele părţi şi-au exprimat satisfacţia pentru încheierea cu succes a iniţiativei de înfiinţare în România a Oficiului Consiliului Europei şi semnarea Memorandumului de Înţelegere dintre Guvernul României şi Consiliul Europei la data de 15 octombrie 2013.

            Întâlnirea a avut drept scop discutarea stadiului înfiinţării Oficiului, Alexander Seger adresând mulţumiri pentru contribuţia Ministerului Justiţiei la finalizarea cu succes a negocierilor. Acesta a informat asupra etapelor următoare pentru funcţionarea efectivă a Oficiului.

            Reprezentantul Consiliului Europei a primit asigurări cu privire la întregul sprijin al Ministerului Justiţiei, în continuare, în procesul de operaţionalizare al Oficiului şi în îndeplinirea obiectivelor acestuia.

            Întâlnirea a oferit, totodată, prilejul pentru un schimb de informaţii cu privire la reprezentarea României în cadrul viitoarei Conferinţe Octopus: Cooperare împotriva cybercrime, care va avea loc la Strasbourg în Franţa, si la alte aspecte care vizează parteneriatul şi cooperarea excelentă dintre Consiliul Europei şi Ministerul Justiţiei din România, în domeniul criminalităţii informatice. – www.promptmedia.ro


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.