Acasă Politic Bucureşti: Ministrul Pricopie: Educaţia va primi cel mai mare buget de după...

Bucureşti: Ministrul Pricopie: Educaţia va primi cel mai mare buget de după 2009

DISTRIBUIȚI

124377 24112013 – Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat, sambata, ca in anul 2014 educatia va primi cel mai mare buget din 2009 pana in prezent.

Anul viitor ministerul sau primeste 13% din bugetul national, adica peste 22 de miliarde de lei, cu 2 miliarde mai mult decat in 2013, se arată într-un comunicat al ministerului.

„Este cea mai mare crestere din ultimii ani. In valoare absoluta, Educatia va beneficia in 2014 de cel mai mare buget din 2009 incoace, la care se pot adauga fondurile de la Sport si Tineret, respectiv cele care ii vizeaza pe elevi si studenti, precum si fondurile destinate integrarii tinerilor pe piata muncii”, a declarat Pricopie.

Ministrul a adaugat ca salariile profesorilor debutanti, ale asistentilor si ale preparatorilor vor creste cu 10%.

Mai mult, subventiile pentru camine si cantinele din campusurile universitare vor fi majorate tot cu 10%.

„Pentru profesorii care si-au castigat drepturile salariale in instanta, dupa ce au fost nedreptatiti in trecut, Bugetul pentru 2014 aloca 1,06 miliarde de lei, echivalentul a 10% din fondul de salarii. Un buget mai mare pentru Educatie inseamna si un sprijin mai consistent pentru studenti. Astfel, subventiile pentru camine si cantinele din campusurile universitare vor creste cu 10%”, a mai spus Remus Pricopie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.