Acasă Politic Bucureşti: Optimismul lui Oprescu

Bucureşti: Optimismul lui Oprescu

DISTRIBUIȚI

124418 26112013 – Primarul general Sorin Oprescu a convocat in luni seara, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, comandamentul de iarna, avand in vedere prognozele meteorologilor, care anunta precipitatii si scaderea temperaturilor in Capitala.  Edilul sef a vrut sa se asigure ca echipajele de deszapezire

sunt echipate corespunzator si ca materialul antiderapant este suficient astfel incat,in cazul in care conditiile meteo o vor impune, sa se intervina corespunzator pe toate arterele din Bucuresti, potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei.

            “Solicit operatorilor de salubrizare sa fie pregatiti si sa verifice toate utilajele de deszapezire din parcul auto, precum si stocurile de material antiderapant, in asa fel incat sa putem interveni cu promptitudine atunci cand va fi cazul. Este foarte important ca, daca ne vom confrunta cu scaderea temperaturilor si caderi de precipitatii, sa avem utilaje in puncte fixe si sa actionam imediat pentru a nu se forma polei. De asemenea, solicit responsabililor din cadrul RADET sa se asigure ca agentul termic va fi furnizat in conditii optime. Ma bazez pe un raspuns prompt din partea tuturor”, a precizat primarul general.

            Astfel, potrivit datelor transmise de catre operatori, in acest moment sunt echipate si pregatite sa intervina 544 de utilaje, iar 3.652 de muncitori vor actiona manual la degajarea zapezii, curatatul trotuarelor si al trecerilor de pietoni. In acelasi timp, operatorii de deszapezire dispun de 32.650 de tone de material antiderapant.

            Primarul general a cerut Administratiei Strazilor cat si celorlalti operatori si constructori sa finalizeze in cel mai scurt timp lucrarile in carosabil.

            De asemenea, primarul general a solicitat conducerii RATB sa verifice starea vehiculelor din parcul auto precum si dotarea acestora cu cauciucuri de iarna.

            In ceea ce priveste Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale, Sorin Oprescu s-a asigurat ca toate cele 19 spitale dispun de material antiderapant necesar pentru curatarea intrarilor in unitatile sanitare, dar si ca vor fi luate toate masurile pentru izolarea si delimitarea lucrarilor aflate in desfasurare la Spitalele Foisor si Gomoiu.

            Avand in vedere scaderea temperaturilor, Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti a deschis, luni seara, centrele destinate persoanelor fara adapost de pe raza Municipiului Bucuresti – Complexul de Servicii Medicale din bd. Theodor Pallady (700 de locuri), Adapostul Sf. Luca din Berceni (170 de locuri) si Centrul de Asistenta pentru Mama si Copil din Soseaua Viilor (50 de locuri).

            Tot luni seara a inceput si programul de identificare a oamenilor strazii in vederea adapostirii lor odata cu scaderea temperaturilor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.