Acasă Politic Bucureşti: Paradă militară cu 2.000 de militari la Bucureşti de Ziua Naţională

Bucureşti: Paradă militară cu 2.000 de militari la Bucureşti de Ziua Naţională

DISTRIBUIȚI

124510 – 29112013 – Peste 2.000 de militari din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază vor participa duminică, 1 Decembrie, începând cu orele 11.00, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti.

Acestora li se vor adăuga aproximativ 140 de militari din Franţa, Polonia, Turcia şi Statele Unite ale Americii. Pe sub Arcul de Triumf vor mai trece peste 200 de mijloace tehnice, iar 35 de aeronave vor survola piaţa, potrivit informaţilor de la Ministerul Apărării.

Tot în Bucureşti vor avea loc duminică, începând cu orele 8.00, ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul eroilor militari români căzuţi la datorie, amplasat în faţa Palatului Naţional al Copiilor din Parcul Tineretului, şi la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

Începând cu orele 18.00, militari din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul” se vor retrage cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional – B-dul Regina Elisabeta – B-dul Eroilor Sanitari – Şoseaua Cotroceni – B-dul Iuliu Maniu – B-dul Vasile Milea – B-dul Timişoara.

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de defilări, ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori şi solemnităţi de retragere cu torţe în garnizoanele unde sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale ale Forţelor Navale se va ridica Marele Pavoaz.

Repetiţia generală a paradei are loc vineri în Piaţa Arcului de Triumf. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.