Acasă Politic Bucureşti: Reţinuţi pentru telefoane mobile cu heroină introduse în Penitenciarul Jilava

Bucureşti: Reţinuţi pentru telefoane mobile cu heroină introduse în Penitenciarul Jilava

DISTRIBUIȚI

124469 27112013 – Procurorii DIICOT din Bucureşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Direcţiei Generale Anticorupţie, au făcut marţi percheziţii domiciliare şi controale la Penitenciarul Jilava – Bucureşti, respectiv Spitalului Penitenciar Jilava

– Bucureşti în cadrul unei acţiuni de combatere a infracţiunilor de introducere ilicită în penitenciar a bunurilor şi obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate în scopul utilizării acestora, trafic de droguri de mare risc, luare şi dare de mită.

            Procurorii suspectează cinci inculpaţi că, împreună cu alte persoane, în perioada august – noiembrie 2013, în mod repetat au introdus în Penitenciarul Jilava-Bucureşti şi Spitalul Penitenciar Jilava-Bucureşti telefoane mobile în interiorul cărora s-a aflat în unele cazuri heroină destinate traficării şi consumului persoanelor private de libertate aflate în executarea unor pedepse sau mandate de arestare preventivă în penitenciarele anterior menţionate.

            Drogurile de mare risc şi telefoanele mobile erau introduse în incinta instituţiilor menţionate, cu ajutorul sau prin intermediul unuia dintre inculpaţi, angajat ca subofiţer de penitenciare la Spitalul Penitenciar Jilava-Bucureşti, care în schimbul acestor „servicii” pretindea şi primea importante sume de bani de la celelalte persoane cercetate în această cauză.

            Prin ordonanţele din datele de 26 şi 27 noiembrie 2013, procurorii i-au reţinut pe cei cinci pentru 24 de ore. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.