Acasă Politic Bucureşti: Strategie comună de acţiuni a sistemelor camerale român şi ceh

Bucureşti: Strategie comună de acţiuni a sistemelor camerale român şi ceh

DISTRIBUIȚI
ccir

ccir124507 – 28112013 – Strategia comuna de actiuni a sistemului cameral romanesc si a celui ceh a fost stabilita in cadrul intalnirii dintre presedintele Camerei de Comert Nationale a Romaniei, Mihail M. Vlasov, si presedintele Camerei de Comert a Republicii Cehe, Petr Kuzel.

O delegatie a sistemului cameral ceh, condusa de Excelenta Sa presedintele Camerei de Comert si Industrie a Republicii Cehe, Petr Kuzel, a facut o vizita de lucru la presedintele Camerei de Comert Nationale, Mihail M. Vlasov.

Reuniunea a evidentiat similaritatile si oportunitatile benefice existente pe linia Camerelor de Comert si a mediului de afaceri la nivelul celor doua state, din punct de vedere organizational, strategic si comercial, potrivit unui comunicat al Camerei de Comert Nationale a Romaniei..

„Camerele de Comert din Romania si Cehia sunt conectate prin obiective comune, fundamentate pe traditia celor doua sisteme camerale”, au notat presedintii Camerelor.

In acest context, presedintele Camerei de Comert Nationale a Romaniei a apreciat alaturi de conducerea Camerei de Comert a Cehiei avantajele unice pe care le detin structurile camerale si autoritatea de care beneficiaza la nivel mondial, „fiind voce si vector de reprezentare al oamenilor de afaceri de pretutindeni, un sprijin important pentru comunitate, atat in timpuri de prosperitate economica cat si de criza, prin actiuni menite sa faciliteze intreprinzatorilor contactele necesare pentru a-si dezvolta afacerea pe plan international”.

Vlasov a evocat de asemenea traditia valoroasa a sistemului cameral romanesc, momente istorice cheie precum infiintarea primei Camere de Comert din Principatele Romane de catre domnitorul Alexandru Ioan Cuza, in anul 1864, reluarea activitatii Camerelor dupa 1989, Legea 335, reuniunea de gala in onoarea Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, organizata in semn de pretuire pentru Ambasadele straine acreditate la Bucuresti, ce au contribuit in mod hotarator la crearea Sistemului Cameral modern.

Subliniind nivelul de cooperare ridicat al Camerei Nationale in relatia cu camere de comert din Europa si la nivelul Eurochambres, unde cei doi presedinti fac parte din Consiliul de Directori, presedintele Camerei Nationale a Romaniei i-a asigurat pe oaspeti de toata disponibilitatea in ceea ce priveste actualizarea cadrului bilateral – Acordul de cooperare semnat in 1995, cu ocazia organizarii unei delegatii reprezentative a sistemului cameral si a comunitatii de afaceri, in Cehia, in prima jumatate a anului 2014. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.