Acasă Politic Bucureşti: Topul National al Firmelor, semn de renastere a economiei nationale

Bucureşti: Topul National al Firmelor, semn de renastere a economiei nationale

DISTRIBUIȚI
vlasov_-_premiaza

vlasov_-_premiaza

124539 – 29112013 – CCIR a premiat „invingatorii”competitiei din economia reala a anului 2012, in cadrul Galei Topului National al Firmelor, editia a XX-a, cel mai important eveniment al elitei oamenilor de afaceri din Romania. „Dumneavoastra sunteti aici pentru a aduce un semn ca nu suntem in colaps si ca avem sansa de a renaste ca pasarea Phoenix”,

a spus in deschiderea galei presedintele Camerei Nationale, Mihail M. Vlasov, exprimand respectul si recunostinta sistemului cameral fata de toti cei care au reusit sa realizeze performanta economica in anul 2012.

Felicitand Camera Nationala pentru pastrarea traditiei si premiantii Topului National al Firmelor, care, „in vremuri grele au reusit sa tina steagul sus si sa faca profit in Romania”, ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a referit la „metodologia foarte complexa si obiectiva”, care a consacrat aceste trofee ca pe „cea mai importanta distinctie pentru mediul de afaceri, un reper pentru mediul de afaceri si o emblema pentru Romania”.

Ministerul Economiei intentioneaza sa dea un nou impuls cooperarii economice internationale prin intermediul celor 83 de consilieri economici si sa ofere mai mult sprijin firmelor romanesti pentru cucerirea pietelor externe, in contextul in care anul 2014 se anunta a fi un an de dezvoltare economica.

In cadrul Topului National al Firmelor 2013, ministrul a acordat distinctia unica Personalitatea Anului 2012, lui Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sanatatii.

Anticipand premiul pe care avea sa-l acorde, ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Cristian David, s-a referit la cele peste 2 milioane de romani care traiesc si muncesc in afara granitelor Romaniei si care constituie o piata potentiala importanta pentru producatorii autohtoni de produse traditionale, evaluata la 30 de milioane euro anual. Tinand cont de aceasta oportunitate, guvernul pregateste un program special de incurajare a consumului produselor traditionale romanesti, a anuntat ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, care a inmanat Bibianei Stanciulov distinctia unica Excelenta in Afaceri pentru produsul special marca inregistrata, recunoscuta international, Magiunul natural de prune – Topoloveni, mandrie a brandului „Fabricat in Romania”.

La a XX-a editie a Galei Topului National al Firmelor, Bibiana Stanciulov, director general al SC Sonimpex Serv. Com SRL, a prezentat varianta eco a acestui produs unic in lume, realizat dupa o reteta de 100 de ani.

In continuare, vorbind in numele Corpului Diplomatic prezent la eveniment, Michael Schwarzinger, ambasadorul Austriei la Bucuresti, a exprimat aprecierea comunitatii de afaceri din tara sa pentru performantele obtinute de premiantii Topului National al Firmelor. Ambasadorul a acordat Premiul pentru Responsabilitate Sociala pentru proiectele derulate pe parcursul anului 2012 in domeniile mediu, guvernanta, social si economic companiei DHL International Romania SRL.

In cadrul Galei au fost selectate pentru Premiul National 920 firme dintr-un total de 6516, cate s-au calificat in topul realizat la nivel national, in cele sase domenii majore de activitate, respectiv: cercetare, dezvoltare si high-tech (600), industrie (2477), agricultura, pescuit, piscicultura (261), constructii (281), servicii (1977). comert-turism (920). Clasificarea s-a facut conform Legii 335/2007 a Camerelor de Comert si Industrie din Romania, modificata si completata, pe baza unei metodologii complexe, implementate si validate de Sistemul Cameral din Romania, ca incununare la scara intregii tari a clasamentelor operatorilor economici la nivelul judetelor.

„Premiul ne incurajeaza si ne indatoreaza, este premiul care ne ofera posibilitatea de a continua ceea ce am inceput. Regretam ca Magiunul de Topolovenieste singurul produs alimentar care reprezinta in acest moment Romania, fiind singurul produs alimentar care are certificarea Uniunii Europene”,a declarat Bibiana Stanciulov.

„Este un premiu care incununeaza activitatea anului 2012 si care va fi asezat in expozitia firmei, alaturi de produsele importante cu care ne mandrim,” a spus Gligor Campean, directorul General al Intreprinderii Accesorii pentru Masini Unelte Blaj.

„Sunt emotionata si foarte onorata si doresc sa multumesc Camerei de Comert pentru ca reuseste sa aduca in acelasi loc reprezentanti ai industriei, ai economiei si personalitati de seama care ridica la un inalt nivel acest eveniment. De asemenea, doresc sa felicit Camera Nationala pentru initiativa de a premia an de an performanta economica, spiritul antreprenorial, curajul de a inova si de a investi in inovatie, criterii care ne caracterizeaza si pe noi, ca si companie”, a afirmat la finalul galei, Adina Tamplaru, reprezentant al companiei Metro Cash& Carry Romania.

In cadrul evenimentului a fost lansat catalogul „Topul National al Firmelor, editia 2013”, care cuprinde cea mai valoroasa baza de date pentru mediul de afaceri romanesc, reprezentand coordonatele celor6516 companii clasate pe primele 10 locuri la nivel national dintre care 920 companii ocupa locul I. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.