Acasă Politic Bucureşti: Traian Băsescu: Banii din creşterea accizelor sunt pentru baroni locali, nu...

Bucureşti: Traian Băsescu: Banii din creşterea accizelor sunt pentru baroni locali, nu pentru pensii

DISTRIBUIȚI

124399 25112013 – Preşedintele Băsescu a reluat, luni, la postul public de radio, obiecţiile pe care le are pe marginea proiectului de buget pentru 2014, insistând asupra obligției sale de a retrimite documentul la parlament, pentru a fi eanalizat, dacă rămâne în forma propusă acum de Guvern.

            „Cred că şi fără creşterea accizelor la benzină se pot plăti salariile mărite în sistemul sanitar, la profesori, se poate mări salariul minim. Banii pot fi luaţi din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi de la fondurile rezervate plăţilor datoriei publice. Sunt calcule pe care le-am făcut când am văzut bugetul”, a argumentat Traian Băsescu, care susține în continuare că majorarea accizelor va ajunge la „cheltuiele legate de alegeri,la baronii locali”.

            „Afirmaţia că nu putem da măririle la pensii dacă nu mărim acciza e o poveste, o minciună”, a spus Traian Băsescu, cu referire la declaraţia prim-ministrului Victor Ponta care a spus că returnarea bugetului în parlament ar periclita indexările avute în vedere de guvern.

            Preşedintele Traian Băsescu a mai spus că în România, companiile dau la stat 42,9% din profit, plasând Bucureştuil pe locul 20 din 27 în UE.

„E una dintre cele mai mari rate”, a mai spus preşedintele Băsescu, care a avertizat şi că majorarea preţului benzinei la pompă „va duce şi la alte scumpiri”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.