Acasă Politic Bucureşti: Vicepremierul Oprea a inspectat şantierul gazoductului Iaşi-Ungheni

Bucureşti: Vicepremierul Oprea a inspectat şantierul gazoductului Iaşi-Ungheni

DISTRIBUIȚI

124501– 28112013 – Vicepremierul Gabriel Oprea a inspectat, joi dimineața, lucrările gazoductului Iaşi – Ungheni, din dispoziţia prim-ministrului Victor Ponta, anunță Guvernul României. Viceprim-ministrul pe probleme de securitate națională a analizat stadiul lucrărilor de execuție a gazoductului și a discutat

cu factorii responsabili despre măsurile prevăzute pentru perioada următoare. În prezent, lucrările sunt în grafic și vor continua să fie monitorizate în vederea finalizării acestora la termen, potrivit unui comunicat al Guvernului.

În vizita de lucru, vicepremierul Gabriel Oprea a fost însoțit de consilierul de stat Mihnea Constantinescu, ambasador cu însărcinări speciale, de secretarul de stat Ilie Botoș și de președintele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), Gheorghe Duțu.

Proiectul s-a dezvoltat în baza unui memorandum încheiat între Ministerele Economiei din România și Republica Moldova și are ca obiectiv realizarea interconectării între sistemele de transport gaze naturale din cele două țări.

Promovarea acestui proiect este în conformitate cu Regulamentul Uniunii Europene nr. 994/2010 privind măsurile de garantare a securităţii aprovizionării cu gaze naturale şi care prevede interconectarea sistemelor de transport gaze din ţările membre U.E. cu sistemele similare din ţările vecine, se precizează în comunicat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.