Acasă Politic Bucureşti: Victor Ponta: Abordarea preşedintelui Băsescu referitoare la Republica Moldova e greşită

Bucureşti: Victor Ponta: Abordarea preşedintelui Băsescu referitoare la Republica Moldova e greşită

DISTRIBUIȚI
victor_ponta_55

victor_ponta_55124487 28112013 – Premierul Victor Ponta a spus joi ca declaratia lui Traian Basescu de miercuri seara, potrivit caruia „urmatorul proiect de tara pentru Romania e unirea cu Republica Moldova”, este „declaratia de final de mandat a unui presedinte dupa nouă ani in care nu a facut nimic pentru Moldova”. „Dupa ce 9 ani nu ai facut nimic,

decat ai ciocnit cu Voronin pe la petreceri… nu cred ca e serioasa treaba”, a mai spus Ponta.

Premierul sustine ca prin aceste declaratii presedintele „da apa la moara tocmai Partidului Comunistilor din Moldova”. „Cred ca e o abordare gresita – cred ca nu au nevoie si nu vor sa vina cineva sa ii ia… Eu zic sa facem lucruri concrete – gazoduct, linii de autostrada, sa intarim partea de colaborare culturala, educationala”, a adaugat Ponta.

El si-a incheiat declaratiile facute pe Aeroportul Otopeni cu speranta ca partenerii europeni vor ignora pozitia lui Traian Basescu.

„Sper ca nimeni din Europa sa nu dea importanta declaratiilor domnului Basescu legate de regiune si de Moldova”, a spus Ponta.

Traian Basescu a facut miercuri seara, la TVR 1, o declaratie surprinzatoare, cu o zi inaintea inceperii la Vilnius, in Lituania, a summit-ului unde Republica Moldova si UE ar trebui sa parafeze doua acorduri politice esentiale pentru perspectiva europeana a Chisinaului.

Adversarii apropierii Moldovei de UE sunt Rusia si Partidul Comunistilor, unul dintre argumentele lor fiind tocmai faptul ca Romania vrea sa anexeze Republica Moldova. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.