Acasă Politic Bucureşti: Victor Ponta: „Țara mea are cea mai crescută rată de creștere...

Bucureşti: Victor Ponta: „Țara mea are cea mai crescută rată de creștere din UE”

DISTRIBUIȚI
ponta_-_forum

ponta_-_forum124421 26112013 – Regiunea Europei Centrale și de Est este cea mai dinamică economic din Europa, dar are nevoie pentru dezvoltarea în continuare de un partener cu experiență cum este China, a declarat marți premierul Victor Ponta, în deschiderea Forumului Oamenilor de Afaceri China – Europa Centrală și de Est de la Palatul Parlamentului.

            „Ultimele cifre și previziuni cu privire la România și cu privire la celelalte țări din regiune sunt pozitive și încurajatoare. Țara mea are cea mai crescută rată de creștere din UE și majoritatea celor 16 țări prezente aici, astăzi, au date pozitive. Avem datorie publică scăzută și deficit bugetar scăzut. Previziunile independente prezentate de regiunea noastră indică faptul că este cea mai dinamică din Europa. Este un lucru extraordinar? Eu cred că nu. Permiteți-mi să fac o comparație: regiunea noastră este precum un student care este plin de energie, care tocmai a terminat facultatea, plin de ambiție și muncitor, care tocmai s-a mutat la oraș și face parte din societate, așa cum și-a dorit dintotdeauna, însă el este tânăr și este slab plătit întrucât salariile mari sunt pentru oamenii cu mai multă experiență. (…) Regulile sunt deja formate și el trebuie să le respecte fără să pună întrebări, însă aceste reguli ar trebui să ofere oportunități egale. El consideră că are aceleași obligații, însă nu aceleași drepturi și viitorul nu se află în mâinile sale. Cu toți suntem tineri. Ce ar trebui să facem? Să ne plângem, să ne acceptăm soarta? Nu cred. Nu cred că vom face acest lucru”, a declarat premierul român, citat de www.agerpres.ro.

            El a adăugat că, pe lângă potențialul propriu, țările regiunii trebuie să caute „un partener și un prieten cu aceeași experiență, cu același trecut, cu aceeași ambiție și cu același interes”.

„Trebuie să lucrăm împreună cu acest partener pentru a găsi oportunități, pentru a iniția proiecte care să ne ducă la succes și prosperitate. Așa văd eu această oportunitate pe care o avem astăzi, aici, pentru a dezvolta parteneriatele între China și Europa Centrală și de Est. Prieteni și parteneri care să se respecte, care să împărtășească experiența trecutului și care să se confrunte cu provocările din viitor, pregătind astfel un viitor mai bun pentru oamenii noștri. Împreună putem să îndeplinim aceste obiective ambițioase. Vă invit să nu ratați acest moment extraordinar, să nu ratați această șansă. Următorul ar putea veni prea târziu sau poate niciodată”, a mai declarat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta şi premierul chinez Li Keqiang i-au primit, marţi dimineaţă, la Palatul Parlamentului, pe şefii de guverne care participă la Forumului economic şi comercial China-Europa Centrală şi de Est.

Cea de-a treia ediţie a Forumului economic şi comercial China-Europa Centrală şi de Est se desfăşoară, marţi, la Bucureşti, după ce prima ediţie a avut loc la Budapesta, în 2011, iar cea de-a doua la Varşovia, în 2012.

Organizatorii aşteptau în jur de 1.000 de reprezentanţi ai firmelor private şi de stat din China şi 16 state central şi est-europene: România, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Slovacia, Republica Cehă, Slovenia, Serbia, Muntenegru, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Estonia, Albania, Letonia, Lituania şi Republica Macedonia. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.