Acasă Politic Canada: Gabriel Resources ameninta

Canada: Gabriel Resources ameninta

DISTRIBUIȚI
Gabriel_Resources

124293 – 20112013 – Compania Gabriel_Resources cere de urgenta o noua lege a minelor in Romania. In caz cotrar, compania va fi fortata sa faca schimbari radicale in legatura cu proiectul minier de la Rosia Montana, a avertizat directorul executiv Jonathan Henry.  O propunere legislativa legata de proiect a fost respinsa,

saptamana trecuta, de o comisie speciala a Parlamentului.

            Exploatarea de la Rosia Montana s-a confruntat cu opozitii serioase in legatura cu planul canadienilor de a folosi cianura in extragerea aurului si argintului, dar si dezbateri aprinse in ceea ce priveste aportul pentru economie si numarul de locuri de munca ce vor fi create.

            Totusi, un raport realizat de comisia speciala a Parlamentului a propus o abordare extinsa a legii, astfel incat sa cuprinde toate proiectele miniere, nu doar cel de la Rosia Montana.

            Directorul executiv al Gabriel Resources, care detine Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), firma ce se va ocupa de exploatari, a spus ca actionarii incep sa-si piarda rabdarea, potrivit Ziare.com, care citeaza presa candiana.

            „Trebuie sa vedem ca noua lege a minelor, despre care s-a vorbit atat, va fi dezbatuta in Parlament. Nu avem nevoie de doi pasi inainte si de unul inapoi in urmatoarele sase, noua sau 12 luni. Trebuie sa vedem ca Romania vrea sa mearga inainte cu mineritul modern”, a spus Jonathan Henry, directorul executiv al Gabriel Resources.

            El a spus ca va lua in consderare si alte optiuni „radical diferite” de abordarea de pana acum, insa nu a clarificat ce a vrut sa spuna.

            „Astazi, sprijinim Guvernul in rezolvarea dilemelor pe care le are fata de proiect si vom continua sa bagam o suma importanta de bani in economia romaneasca, insa trebuie sa vedem ca va exista o solutie care sa ne permita sabmergem inainte cu proiectul”, a punctat directorul executiv al Gabriel Resources.

            Deja analistii finaciari sunt sceptici in ceea ce priveste compania, mai noteaza publicatia citata.

            „Pana la urma, nu credem ca Gabriel Resources va obtine toate autorizatiile legale pentru demararea lucrarilor in urmatorul an”, a spus analistul Cosmos Chiu.

            Actiunile companiei au inchis sedinta de tranzactionare la valoarea de 82 de dolari, marti, pe bursa din Toronto. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.