Acasă Politic Corlăţean, de la Bruxelles la Chişinău

Corlăţean, de la Bruxelles la Chişinău

DISTRIBUIȚI

124254 – 19112013 –     Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, efectuează marţi o vizită la Chişinău. Programul vizitei cuprinde primiri la preşedintele Nicolae Timofti şi prim-ministrul Iurie Leancă, precum şi convorbiri cu Natalia Gherman, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Şeful diplomaţiei române va susţine un discurs pe tema integrării europene a Republicii Moldova la Universitatea Liberă Internaţională din Chişinău.

            Obiectivul principal al vizitei îl reprezintă discutarea şi convenirea, cu partenerii din Republica Moldova, a măsurilor concrete de sprijin al opţiunii europene a Republicii Moldova, în contextul apropiatului summit al Parteneriatului Estic (Vilnius, 28-29 noiembrie), la care statul vecin urmează să parafeze Acordul de Asociere (inclusiv componenta de liberalizare a schimburilor) cu Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat al MAE. În egală măsură, ministrul Titus Corlăţean va reliefa, în întrevederile oficiale, importanţa pe care o prezintă perioada imediat următoare pentru plasarea Republicii Moldova pe un traseu european ireversibil, odată cu ratificarea în cursul anului 2014, de către Parlamentul de la Chişinău, a Acordului de Asociere cu UE, respectiv a Acordului de Liber Schimb.

            În acelaşi timp, în întrevederile cu oficialii Republicii Moldova, ministrul Titus Corlăţean va discuta calendarul contactelor politice bilaterale pentru anul 2014 şi va analiza stadiul implementării proiectelor de cooperare convenite la nivelul celor două Guverne.

            Vor fi abordate, totodată, evoluţiile recente şi perspectivele soluţionării politice a dosarului transnistrean. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.