Acasă Politic Covasna: Trimisi in judecată pentru înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave

Covasna: Trimisi in judecată pentru înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave

DISTRIBUIȚI

trimis_in_judecata124197– 15112013 – Procurorii DNA din Brașov au dispus trimiterea în judecată a lui Imre Farkas, în calitate de administrator al S.C. Carmidex S.R.L. Târgu Secuiesc, pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, a lui Tibor Gergely, fost director de vânzări la punctul de lucru Cluj a părții civile S.C. Thyssenkrupp Materials România S.R.L. București,

pentru neglijență în serviciu, și a societăţii comerciale Carmidex S.R.L. Târgu Secuiesc, pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave.

            În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în anul 2010, inculpații Farkas Imre și S.C. Carmidex S.R.L. (prin administratorul Imre Farkas) au indus și menținut în eroare reprezentanții S.C. Thyssenkrupp Materials România S.R.L. București cu prilejul încheierii și executării unui contract de vânzare-cumpărare, prin afirmația mincinoasă, că societatea administrată de acest inculpat este solvabilă și va plăti prețul produselor achiziționate, prin emiterea unui număr de 18 bilete la ordin destinate plății. Inculpatul cunoștea că nu are la acel moment și nu va avea disponibil, în conturile bancare, la data scadenței. Totodată, inculpatul a dat asigurări fictive că va garanta plata prin ipotecarea unor bunuri imobile care nu-i aparțineau, astfel încât fără aceste afirmații mincinoase, nu s-ar fi încheiat sau executat contractul. Scopul urmărit prin activitatea infracțională a fost acela de a obține pentru sine marfa cumpărată, fără să o plătească, și cu consecința producerii unui prejudiciu în dauna societății vânzătoare în cuantum de 4.145.521,47 lei (1.004.545 euro). Tibor Gergely, director al unui punct de lucru aparținând Thyssenkrupp Materials România București, a încheiat și executat un contract de vânzare-cumpărare cu inculpata Carmidex S.R.L., prin încălcarea din culpă a deciziilor Consiliului de administrație al societății, care îi impuneau obligația de a angaja societatea în relații comerciale doar cu acordul și mandatul expres al administratorului în cazul societăților neagreate, precum și alte obligații stabilite de reprezentanții legali ai societății. Astfel inculpatul Gergely a livrat produse în valoare de 1.004.549 euro fără să încaseze prețul, cu consecința prejudicierii părții civile cu suma de 4.145.521,47 lei (1.004.545 euro).

            Procurorii au constatat că inculpații nu dețin bunuri în proprietate, astfel că au dispus instituirea sechestrului asigurător doar asupra părților sociale a SC Carmidex SRL.

            Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Covasna. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.