Acasă Politic Bucureşti: Premise pentru parteneriate benefice între Bucureşti şi Rabat

Bucureşti: Premise pentru parteneriate benefice între Bucureşti şi Rabat

DISTRIBUIȚI
oprescu_-_Fathallah_Oualalou1

oprescu_-_Fathallah_Oualalou1124515 – 29112013 – Primarul general Sorin Oprescu s-a intalnit joi, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, cu primarul Rabatului, Fathallah Oualalou. La intalnire au fost prezenti si ambasadorul Regatului Maroc in Romania, Faouz El Achchabi, directorul Directiei de Cooperare Descentralizata din cadrul Primariei Rabat, Karima Cebbar, ministrul consilier in cadrul Ambasadei Regatului Maroc,

Khalid Dirhoussi, precum si directori ai directiilor din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti.

„Este un oras in plina dezvoltare, iar noi depunem toate eforturile pentru a organiza cat mai bine infrastructura rutiera, dar si pentru buna organizare si functionare a spitalelor, institutiilor de invatamant sau asistenta sociala, atat in ceea ce ii priveste pe varstnici, cat si in ceea ce ii priveste pe tineri”, a declarat Sorin Oprescu.

In cadrul intalnirii dintre cei doi edili au fost puse bazele unei colaborari intre Bucuresti si Rabat, atat in ceea ce priveste dezvoltarea si promovarea culturala cat si in ceea ce priveste schimbul de experienta intre cele doua administratii, prin derularea de proiecte comune intre directiile de specialitate ale celor doua primarii.

„Va multumesc pentru ca mi-ati dat ocazia de a va intalni. Cand privesc Romania si Bucurestiul, constat ca ocupati un loc extrem de important in Europa. Bucurestiul este un oras de legatura intre Europa de Est si Europa de Vest dar si intre Europa si Asia. La randul nostru, Rabatul isi doreste sa mentina si sa intretina relatiile cu tarile europene, dorindu-ne ca Marocul sa fie o tara locomotiva a relatiilor euro-mediteraneene”, a declarat Fathallah Oualalou.

La randul sau, Sorin Oprescu a subliniat: „Cred cu tarie ca este momentul oraselor, in sensul in care ele pot coopera si se pot sprijini reciproc, in asa fel incat lucrurile sa mearga intr-o directie clara, indeplinind asteptarile cetatenilor fiecarui oras.Ne dorim sa putem fructifica aceste relatii care merg pe un drum bun si sa incercam sa dezvoltam o colaborare in domeniile de interes pentru Bucuresti si Rabat”.

In contextul dezvoltarii relatiilor dintre cele doua orase, si pentru a definitiva acest parteneriat de colaborare, Fathallah Oualalou l-a invitat pe Sorin Oprescu intr-o vizita oficiala la Rabat.

„Asa cum spuneati si dvs, astazi, tot ceea ce se intampla, se intampla in interiorul oraselor, atat pe planul competitivitatii economice, cat si in toate domeniile: mediu, energie, spatiu de locuit. O buna viziune ne permite sa gasim raspunsuri la provocarile cu care ne confruntam. Rabatul nu este doar capitala politica a tarii, ci este in acelasi timp capitala culturala a Marocului, prin obiectivele sale unice; este o capitala a cunoasterii prin centrele sale universitare si este oras patrimoniu UNESCO. De asemenea, ne invecinam si cu Casablanca, centrul nostru industrial. Din aceste motive consider ca putem dezvolta o multime de parteneriate, putem pune bazele unei infratiri intre orase, iar departamentele noastre administrative pot lucra impreuna. Toate aceste premise trebuie dezvoltate pentru a pune bazele unor parteneriate benefice. Intalnirea de astazi o putem considera punctul de plecare al relatiilor viitoare dintre Bucuresti si Rabat”, a subliniat Fathallah Oualalou.

Orasul Rabat este capitala Regatului Maroc din anul 1912 si este un oras cu aproximativ 700.000 de locuitori. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.