Acasă Politic Galaţi: Zeci de kilograme de aur si argint confiscate

Galaţi: Zeci de kilograme de aur si argint confiscate

DISTRIBUIȚI
aur_confiscat

aur_confiscat124206 – 15112013 – Poliţiştii gălăţeni au indisponibilizat peste 16 kilograme de bijuterii care par a fi din aur şi şapte kilograme bijuterii posibil din argint, în urma unor controale efectuate la două firme din Tecuci.  Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Galaţi au efectuat verificări la două societăţi

comerciale, din municipiului Tecuci, care au ca obiect de activitate comercializarea de bijuterii din metale preţioase.

            Astfel, la o societate comercială, poliţiştii au identificat 9.849 de grame de bijuterii posibil din aur, 7.725 de grame de bijuterii posibil din argint şi 54 obiecte de cult, expuse spre vânzare, pentru care administratorul societăţii nu a prezentat documente de provenienţă.

            Bijuteriile nu aveau aplicate marcajele prevăzute de lege, fapt ce contravine art.12 din OUG 190/2000 (în vederea prevenirii unor acte de comerţ sau fapte de comerţ ilicit, metalele preţioase trebuie să fie marcate înainte de comercializare sau după caz, înainte de expunerea spre comercializare). Întreaga cantitate de bijuterii a fost indisponibilizată.

            De asemenea, poliţiştii au găsit, la cealaltă societate de profil, 7.046 de grame de bijuterii posibil din aur expuse la vânzare, pentru care administratorul societăţii nu a putut prezenta documentele de provenienţă. Bijuteriile nu aveau aplicate marcajele prevăzute de lege. Au fost ridicate bijuteriile, precum şi sumele de 5.000 de euro şi 20.000 de lei identificate la punctul de lucru, bani pe care administratorul nu le-a putut justifica.

            În ambele cazuri s-au întocmit dosare penale pentru evaziune fiscală. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.