Acasă Politic Gura bate banca …

Gura bate banca …

DISTRIBUIȚI
CEC

CEC124239 – 18112013 – Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că ministrul Finanțelor, Daniel Chițoi, nu are mandat din partea partidului pentru schimbarea din funcție a preşedintelui CEC Bank, Radu Gheţea, explicând că ”deciziile referitoare la o bancă nu pot fi luate în cadrul conducerii unui partid.

Scandalul a izbucnit după ce în spațul public au apărut informații referitoare la creditul acordat de banca statului Ioanei Băsescu, fiica cea mare a președintelui Traian Băsescu, în condiții considerate de politicieni drept preferențiale.

La sfârșitul ședinței de Guvern de săptămâna trecută, ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, a declarat că a fost sunat de preşedintele Traian Băsescu, care l-a rugat să nu-l schimbe pe Radu Gheţea de la conducerea CEC Bank, lucru care a fost  interpretat de mediul politic drept o intervenție a președintelui în favoarea directorului de bancă.

În scandal a intrat și premierul Victor Ponta, care a confirmat că ministrul îl informase în legătură cu discuția purtată cu președintele. Dinacel moment, scandalul public a luat amploare, spațiulpublic fiind inundat și alimentat cu informații despre decizia guvernanților privind schimbarea lui Ghețea.

Într-o altă intervenție, premierul a spus că îl susține pe Daniel Chițoiu în decizia de al înlocui pe Radu Ghețea, ceea ce a întărit în opinia publică convingerea că guvernul caută soluţii pentru a-l înlocui pe directorul CEC Bank, în media analizându-se chiar posibilele scenarii pe acest subiect.

Și uite-așa, politicienii reușesc să lovească o instituție bancară românească… – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.