Acasă Politic Kiev: Iulia Timosenko a intrat în greva foamei

Kiev: Iulia Timosenko a intrat în greva foamei

DISTRIBUIȚI

124420 26112013 – Iulia Timosenko a anuntat ca a intrat in greva foamei dupa ce Ucraina a ratat semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeana si s-a intors, din nou, catre Rusia.   Avocatul Iuliei Timosenko a anuntat intentia fostului premier, luni, la un protest fata de guvern

si presedinte care au ales ca Ucraina sa ramana fidela Rusiei si sa respinga Uniunea Europeana, potrivit The Guardian.

            Timosenko a transmis din inchisoare ca este gata sa renunte la orice cerere de eliberare daca acordul Ucrainei cu UE va fi totusi semnat. Mai mult, ea i-a indemnat pe ucraineni sa iasa in strada si sa protesteze pentru a-l presa pe seful statului sa revina asupra deciziei de a intoarce spatele Europei.

            Decizia fostului premier de a intra in greva foamei in inchisoare este o tentativa de a-l presa pe presedintele Viktor Ianukovici de a semna acordul de liber schimb cu UE in cadrul summitului de la Vilnius. Una dintre conditiile Uniunii de a incepe colaborarea cu Ucraina era ca Iulia Timosenko sa fie transferata in Germania pentru tratament medical.

            Joi, parlamentul a respins o serie de amendamente care i-ar fi permis transferul fostului premier in Germania. Aceasta decizie a anulat practic sansele Ucrainei de a mai semna acordul cu UE. In ultimele trei zile, mii de ucraineni au iesit in strada pentru a-si arata nemultumirea fata de aceasta situatie.

            Uniunea Europeana considera ca dosarul Iuliei Timosenko este unul politic.

            La nivel declarativ, presedintele Viktor Ianukovici a sustinut ca decizia de a nu mai semna acordul cu UE a fost luata din motive economice dar a jurat ca va ridica Ucraina la „standarde europene”.

Iulia Timosenko a fost condamnata, in octombrie 2011, la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere, dupa ce ar fi semnat, fara acordul guvernului pe care il conducea, un contract de import de gaze naturale ruse, considerat pagubos pentru Ucraina. – www.promptmedia.ro

                    

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.