Acasă Politic Kosovo: Albanezi suspectati de legaturi cu Al-Qaida, arestati in Kosovo

Kosovo: Albanezi suspectati de legaturi cu Al-Qaida, arestati in Kosovo

DISTRIBUIȚI

124166 – 14112013 – Un grup de albanezi suspectaţi de contacte cu reţeaua teroristă Al-Qaida a fost arestat în Kosovo, iar unul dintre ei, Genz Selimi, este întors recent din Siria, unde a luptat în rândurile jihadiştilor, potrivit RTV. Genzi Selimi a declarat în cursul interogatoriului său că Al-Qaida are proiecte serioase în Balcani şi că va face în curând să se vorbească despre ea. Experţii militari estimează că sunt întrunite toate condiţiile pentru punerea în practică a acestor ameninţări.

            Poliţia kosovară a afirmat că persoanele arestate planificau o serie de atentate la Priştina, în Kosovo, şi în nordul acestui teritoriu. În cursul percheziţiilor a fost descoperit un arsenal de arme, inclusiv puşti de asalt automate, pistoale şi muniţii.

            Arestările au avut loc după mai multe luni de ascultări telefonice, care au permis să se afle despre planurile grupului. Faptul că suspecţii acţionau în cadrul unei organizaţii nu ridică nici un semn de îndoială. Imediat după reţinerea lor, poliţia a primit un e-mail în care se cerea eliberarea lor sub ameninţarea unor atacuri teroriste, scrie sursa citată.

            De aproape doi ani, Al-Qaida a devenit activă îndeosebi în Europa, deşi se cunoştea de mult timp despre existenţa unor celule teroriste în mai multe ţări de pe continent. Agravarea situaţiei rezultă, probabil, din Primăvara arabă şi reorganizarea reţelei după eliminarea liderului său, Ossama Ben Laden, de către forţele de elită americane, în mai 2011. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.