Acasă Politic Letonia: Franţa susţine aderarea Republici Moldova la Uniunea Europeană

Letonia: Franţa susţine aderarea Republici Moldova la Uniunea Europeană

DISTRIBUIȚI
francois_hollande

francois_hollande124520 – 29112013 – Preşedintele François Hollande a declarat că „Franţa susţine perspectiva de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană“. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Franţei la întrevederea cu premierul Iurie Leancă, care a avut loc, la Vilnius, înainte de începerea Summitului Parteneriatului Estic.

Potrivit unui comunicat, şeful statului francez a felicitat Moldova pentru parafarea Acordului de Asociere. François Hollande s-a pronunţat pentru intensificarea contactelor bilaterale, subliniind că cea mai bună cale pentru apropierea de Uniunea Europeană este fortificarea relaţiilor comerciale şi economice.

Premierul Iurie Leancă a spus că Franţa nu este doar un partener politic important, dar şi unul comercial-economic şi a pledat pentru venirea mai multor investitori francezi pe piaţa moldovenească. Totodată, şeful Guvernului de la Chişinău a subliniat că relaţiile cu statul francez reprezintă un obiectiv strategic al politicii externe a Republicii Moldova, întrucât Franţa este una dintre ţările fondatoare ale UE.

Iurie Leancă l-a invitat pe François Hollande să efectueze o vizită oficială în Republica Moldova. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.