Acasă Politic Londra: Marea Britanie ingheaţă imprumuturile de studii pentru români şi bulgari

Londra: Marea Britanie ingheaţă imprumuturile de studii pentru români şi bulgari

DISTRIBUIȚI

124294 – 20112013 – Imprumuturile de studii pentru studentii romani si bulgari din Marea Britanie au fost inghetate dupa o crestere „suspecta” a numarului inscrierilor la facultatile britanice, relateaza Daily Telegraph.  Ministrul pentru universitati, David Willetts, a declarat ca a luat decizia suspendarii imprumuturilor pentru studentii din cele doua tari 

dupa ce a inregistrat o crestere neobisnuita a numarului celor care primesc sprijin de la Compania de Imprumuturi pentru Studenti (SLC).

            Pana in prezent, aproape trei sferturi dintre studentii implicati nu au reusit sa demonstreze ca au dreptul la imprumuturi.

            Dailz Telegraph noteaza ca Romania si Bugaria au devenit membre UE in 2007, insa au fost introduse restrictii pe piata muncii pentru cetatenii celor doua tari, care vor fi ridicate anul viitor.

            Potrivit regulilor actuale, SLC ofera doua tipuri de sprijin – unul pentru a acoperi costurile de scolarizare si altul pentru a acoperi costurile de trai.

            Toti cetatenii UE au dreptul sa aplice pentru un imprumut, inclusiv cei din Romania si Bulgaria. Insa numai cetatenii UE care au trait in Marea Britanie timp de cel putin trei ani au dreptul la un imprumut care sa acopere costurile de trai in timp ce studiaza.

            „Am identificat ca a crescut semnificativ numarul burselor pentru bulgari si romani are au aplicat pentru sprijin complet in Anglia. Acesta este de regula disponibil doar cetatenilor UE care au locuit in Marea Britanie minimum trei ani. Am cerut fiecaruia dintre acesti studenti sa ofere informatii suplimentare pentru aplicatia lor de imprumut, inainte sa le acordam lor sau institutiilor lor fonduri publice”, a declarat ministrul. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.