Acasă Politic Londra: Valeriu Zgonea, în Marea Britanie, la invitaţia evreilor

Londra: Valeriu Zgonea, în Marea Britanie, la invitaţia evreilor

DISTRIBUIȚI

124493 28112013 – Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, efectuează joi o vizită în Marea Britanie, la invitaţia Congresului European Evreiesc (EJC), împreună cu deputatul Aurel Vainer, preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, şi cu deputatul Angel Tîlvăr, preşedintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor.

Cu acest prilej, preşedintele Valeriu Zgonea se va întâlni cu preşedintele Congresului Evreiesc European, Moshe Kantor şi cu alţi membri din conducerea acestui for, potrivit unui comunicat al Camerei Deputaţilor. De asemenea, Valeriu Zgonea, va participa la o întâlnire cu lideri ai „Board of Deputies of British Jews”, principalul organism reprezentativ al evreilor britanici.

Delegatia română va mai vizita şi sinagoga „Bevis Marks” din Londra, unul dintre cele mai vechi edificii de cult din Marea Britanie.

În cadrul programului, preşedintele Camerei Deputaţilor mai are programate întâlniri cu parlamentari britanici din Comisia pentru Afaceri Interne din Camera Comunelor din Regatul Unit şi cu reprezentanţi din conducerea Partidului Laburist.

Congresul European Evreiesc (EJC) este o organizaţie fondată în 1986, cu sediul la Paris şi filiale în Bruxelles, Strasbourg, Berlin şi Budapesta. Este singurul organism reprezentativ al comunităţilor evreieşti alese prin procese electorale democratice din Europa. EJC funcţionează ca o organizaţie-umbrelă care reuneşte alte 42 de comunităţi evreieşti naţionale din state europene. Organizaţia este afiliată Congresului Mondial Evreiesc şi cooperează în activitatea sa cu instituţiile Uniunii Europene, Consiliul Europei, ONU, OSCE.

Principalele obiective ale activităţii EJC sunt combaterea antisemitismului prin educaţie şi justiţie, în cooperare cu guvernele naţionale şi instituţiile europene, promovarea unei politici echilibrate în relaţie cu Israelul şi Orientul Mijlociu, promovarea dialogului interconfesional şi a educaţiei în materie de Holocaust, se mai arată în comunicat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.