Acasă Politic Londra: Victor Ponta despre listarea Romgaz la Bursa din Londra: “Este un...

Londra: Victor Ponta despre listarea Romgaz la Bursa din Londra: “Este un moment istoric”

DISTRIBUIȚI

124109 – 12112013 – Premierul Victor Ponta a deschis marţi şedinţa Bursei din Londra, în prima zi de listare a societăţii româneşti Romgaz, subliniind că pentru România este un moment istoric deoarece este prima dată când o companie de stat este listată în cadrul unei asemenea operaţiuni internaţionale.

“Este un moment istoric pentru ţara mea. Este prima dată când o companie românească de stat este listată în cadrul unei asemenea proceduri internaţionale. Nu-mi ascund satisfacţia pentru o IOP (ofertă publică iniţială – n. r.) de succes şi aş vrea să felicit Romgaz şi ceilalţi actori implicaţi, Goldman, în această operaţiune complexă şi dificilă”, a afirmat premierul după momentul deschiderii şedinţei de tranzacţionare a Bursei de la Londra, potrivit Biroului de presă al Guvernului.

Victor Ponta a adăugat că după listarea Romgaz vor urma şi alte companii româneşti, anul viitor.

”După această poveste de succes trebuie să privim înainte şi vom reveni anul viitor la Londra cu Hidroelectrica, Electrica şi alte companii publice româneşti. şi sper că prin aceasta adresăm un mesaj puternic şi important companiilor internaţionale, acela că România îşi manifestă deschiderea către lume şi poate utiliza un potenţial pe care nu l-a folosit până acum’, a mai afirmat premierul.

La rândul său, Xavier Rolet, director general al London Stock Exchange, s-a declarat onorat de faptul că instituţia pe care o reprezintă găzduieşte prima privatizare românească prin listare internaţională.

”Este o plăcere să găzduim noi prima privatizare românească pe Bursa din Londra printr-o listare internaţională. (…) România are un rol special în inimile noastre”, a declarat Xavier Rolet. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.