Acasă Politic Polonia: Ministrul Rovana Plumb a propus definirea unei strategii privind locurile de...

Polonia: Ministrul Rovana Plumb a propus definirea unei strategii privind locurile de muncă verzi

DISTRIBUIȚI
rovana_plumb3

rovana_plumb3124366 21112013 – În cadrul Conferinţei ONU privind schimbările climatice, care are loc în această perioadă la Varşovia, ministrul român al Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a participat, alături de omologii săi din Marea Britanie, Danemarca, Croaţia şi Slovacia, la o discuţie informală

cu reprezentanţii Grupului de Creştere Economică Verde (Green Growth Group / GGG), potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului.

            Discuţiile s-au concentrat pe viitorul cadru 2030, în domeniul energiei şi schimbărilor climatice, cu accent pe beneficiile pe care acţiunile privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră le vor avea asupra creşterii economice şi a cetăţenilor.

            S-a evidenţiat, de asemenea, rolul pe care îl poate avea GGG în ceea ce priveşte asigurarea unui cadru pentru schimbul de informaţii şi bune practici în implementarea măsurilor de combatere a schimbărilor climatice.

            Ministrul Rovana Plumb a subliniat, în context, importanta definirii unei strategii pentru crearea de locuri de muncă verzi, ca parte a dezvoltării durabile.

            Propunerea ministrului roman a fost primită cu entuziasm de statele membre prezente la dialog.

            GGG este un grup informal, constituit din miniştrii Mediului din 14 State Membre UE, precum: Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia, Spania, Olanda, Belgia, Portugalia, Suedia, Danemarca, Finlanda, Slovenia, Estonia şi România.

            Scopul GGG este promovarea unei agende UE ambiţioase şi eficiente în privinţa costurilor pe care le implica trecerea la o economie cu emisii reduse de carbon.

            Ministrul Rovana Plumb a fost invitată să facă parte din Green Growth Group în luna iulie a acestui an, cu ocazia vizitei, în România, a lui Edward Davey – Secretarul de Stat pentru Energie şi Schimbări Climatice din Marea Britanie. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.