Acasă Politic Prahova: Procurorii l-au reţinut pe Răzvan Alexe pentru trafic de influenţă

Prahova: Procurorii l-au reţinut pe Răzvan Alexe pentru trafic de influenţă

DISTRIBUIȚI

124139 – 13112013 – Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au dispus la miezul noptii trecute retinerea pentru o perioada de 24 ore a lui Razvan Alexe pentru trafic de influenta. Potrivit procurorilor, in perioada 2012-2013, Alexe, prin actiuni repetate, a lasat sa se creada ca are influenta

asupra unor persoane cu putere de decizie din cadrul Consiliului Judetean Prahova si ca poate asigura castigarea unor licitatii organizate de aceasta institutie in domeniul reabilitarii unor drumuri judetene.

            Alexe a cerut si primit „sume importante de bani” de la o firma, pentru a-i facilita acesteia castigarea unor licitatii pentru lucrari publice, susțin procurorii.

            Cercetarile au relevat ca societatea castigatoare a licitatiei era determinata de inculpat sa incheie un contract de subantrepriza cu o alta societate controlata de acesta, lucrarile erau efectuate de societatea castigatoare, care achita insa contravaloarea lor societatii subcontractante, mai arata procurorii.

            „Operatiile comerciale fictive erau menite sa faciliteze obtinerea unor venituri ilicite de catre inculpat”, precizeaza Parchetul.

            Cel care l-a denuntat pe Alexe anchetatorilor este patronul firmei de la care ar fi luat bani pentru a face trafic de influenta, se mai precizeaza in comunicat.

            Cauza a fost declinata pentru continuarea cercetarilor la DNA – Serviciul Teritorial Ploiesti, „in raport de urmarile conturate si de alte circumstante”, a scrie sursa citată.

            Razvan Alexe este cercetat penal și în dosarul de spălare de bani și evaziune fiscală cu prejudiciu de 35 de milioane de euro în care sunt urmăriti penal și fostul consilier din Secretariatul General al Guvernului Marcel Pavaleanu, președintele suspendat al PSD Plopeni, precum si Andreea Cosma, fiica președintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, si sora deputatului PSD Vlad Cosma.

            „Lantul” procurorilor s-a strans imediat in jurul unor nume grele. Fiica “baronului” de Prahova, Mircea Cosma, a fost pusa si ea sub invinuire, iar fratele ei, deputatul Vlad Cosma, acuzat de relatii dubioase cu interlopi. Printre acestia se afla si Razvan Alexe, pentru care Parchetul a cerut deja emiterea unui mandat de arestare in lipsa, scria presa zilele acestea. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.