Acasă Politic Strasbourg: Sabin Cutaş îngrijorat de evaziunea fiscală

Strasbourg: Sabin Cutaş îngrijorat de evaziunea fiscală

DISTRIBUIȚI

124326 – 21112013 – Europarlamentarul Sabin Cutaș a salutat, în plenul Parlamentului European, propunerea de prelungire a Programului european de acțiune pentru impozitare, a cărui scop este eficientizarea administrațiilor fiscale și combaterea evaziunii și a fraudei. El a atras totodată atenția asupra pierderilor

considerabile cauzate de evaziunea fiscală, care în România se ridică la 20 miliarde de euro anual.

            Intervenția eurodeputatului român a avut loc în cadrul dezbaterii privind regulamentul de instituire a unui program de acțiune pentru impozitare. Legislația va fi votată astăzi în plenul forului european.

            Potrivit lui Sabin Cutaş, „Programul de acțiune pentru impozitare, Fiscalis 2020, urmărește îmbunătățirea eficientei administrațiilor fiscale naționale, cooperarea la nivel european, simplificarea procedurilor, combaterea fraudei și a evaziunii fiscale. Programul a fost primit în mod foarte favorabil de către autoritățile naționale, care au cerut ca acesta să continue și în 2014.”

            „În acest context, salut propunerea de prelungire pentru perioada 2014-2020. Consider că reducerea sarcinilor administrative și pregătirea personalului responsabil pentru chestiuni fiscale sunt elemente importante ale regulamentului, care vor aduce beneficii atât cetățenilor, cât şi companiilor, îmbunătățind în același timp funcționarea pieței interne europene”, a declarat deputatul european.

            „Potrivit Comisiei Europene majoritatea statelor membre se confruntă cu dificultăți în domeniile colectării taxelor și a funcționării administrației fiscale. Frauda și evaziunea fiscală provoacă pierderi considerabile, estimate la o mie de miliarde de euro anual în Uniunea Europeană. În România, evaziunea reprezintă aproximativ 15% din Produsul Intern Brut; echivalentul a 20 miliarde de euro anual, conform Consiliului Fiscal. Acești bani reprezintă o daună pentru cetățeni, în contextul în care ar putea fi folosiți pentru programe de relansare economică şi de combatere a șomajului”, a arătat Sabin Cutaş.

            „Susțin totodată extinderea programului de acțiune pentru impozitare pentru țările din afara Uniunii Europene, inclusiv pentru cele candidate și potențial candidate la aderare și pentru țările partenere în cadrul politicii de vecinătate. Programul le va permite să își reformeze administrația fiscală și să avanseze pe calea integrării europene”, a conchis europarlamentarul român.- www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.