Acasă Politic Tbilisi: Ministrul Corlăţean s-a întâlnit cu membrii contingetului român din cadrul EUMM

Tbilisi: Ministrul Corlăţean s-a întâlnit cu membrii contingetului român din cadrul EUMM

DISTRIBUIȚI
TC_-_eumm

TC_-_eumm124219 – 17112013 – Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a avut sâmbătă o întâlnire cu membrii contingentului român din cadrul Misiunii de Monitorizare a Uniunii Europene în Georgia (EUMM). Şeful diplomaţiei române a apreciat activitatea deosebită desfăşurată în Georgia de contingentul român, acesta

reprezentând cea mai substanţială contribuţie naţională din cadrul misiunii europene de monitorizare.

            Ministrul Afacerilor Externe georgian, Maia Panjikidze, a apreciat – în cadrul întrevederii bilaterale cu ministrul Titus Corlăţean, desfăşurată tot sâmbătă, sprijinul însemnat acordat Georgiei de România, inclusiv prin prisma contribuţiei substanţiale a contingentului naţional care îşi desfăşoară activitatea la standarde înalte.

            În discuţia cu membrii contingentului român, ministrul Titus Corlăţean a subliniat utilitatea întâlnirilor de acest tip pentru consolidarea mecanismelor interinstituţionale de comunicare şi cooperare, precum şi pentru îndeplinirea obiectivelor asumate de România în privinţa participării la EUMM Georgia. Au fost discutate, de asemenea, aspecte de actualitate privind evoluţiile din teren, din zonele în care sunt desfăşuraţi monitorii români şi condiţiile în care aceştia îşi desfăşoară activitatea. În cadrul întâlnirii, ministrul Titus Corlăţean a asigurat cu privire la întreg sprijinul autorităţilor române pentru contribuţia contingentului român la succesul misiunii EUMM.

            Ministrul Titus Corlăţean se află într-o vizită la Tbilisi, cu ocazia participării la ceremonia de învestitură a preşedintelui ales al Georgiei, Giorgi Margvelaşvili. Prima zi a vizitei şefului diplomaţiei române în Georgia a fost dedicată continuării dialogului bilateral cu omologul georgian şi unei discuţii cu membrii contingentului român din cadrul EUMM.

            România rămâne principalul contributor la activitatea misiunii civile EUMM Georgia, cu peste 32 de persoane dislocate în teren, care monitorizează implementarea Acordului de Încetare a Focului, încheiat în august 2008.

            Georgia este stat prioritar pentru politica internaţională de cooperare pentru dezvoltare a României. În anul 2013, MAE român contribuie cu 160.000 dolari la proiectul implementat de PNUD Georgia în domeniul consolidării încrederii şi reconstrucţiei post-conflict în Georgia prin reabilitarea podului Inguri care este principala rută care leagă regiunea separatistă georgiană Abhazia (regiunea Gali) de teritoriul administrat de Tbilisi.- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.