Acasă Politic Ucraina: Ziua Românilor de Pretutindeni şi Ziua Naţională a României, sărbătorite în...

Ucraina: Ziua Românilor de Pretutindeni şi Ziua Naţională a României, sărbătorite în Ucraina

DISTRIBUIȚI
Ziua_Romnilor_de_Pretutindeni

Ziua_Romnilor_de_Pretutindeni124429 26112013 – Directorul general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH) a participat duminică, 24 noiembrie 2013, la sărbătorirea Zilei României în regiunea Transcarpatia din Ucraina.Evenimentele au debutat cu o slujbă organizată în cadrul Bisericii Ortodoxe din Apşa de Mijloc.

Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului a susţinut un concert de colinde, cântece bisericeşti şi psalmi, La slujbă au luat parte Zvetlana Preoteasa, director general al IEH, Eleonora Moldovan, consul general al României la Cernăuţi, Adriana Gae, reprezentant al Institutului Cultural Român (ICR) şi membri ai comunităţii româneşti din regiune.

            Evenimentul a mai cuprins depunerea unei coroane de flori în faţa statuii lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din Slatina, Transcarpatia si un spectacol de muzică patriotică interpretat tot de Corala Armonia, sosit din România cu sprijinul IEH.

            Corala Armonia este cel mai bun cor bărbătesc din lume format din 27 de membri, majoritatea diaconi, preoţi, absolvenţi sau studenţi de Teologie din Constanţa, care a câştigat Olimpiada Corală Mondială desfăşurată în SUA şi alte trei premii în cadrul Campionatul European al Corurilor, desfăşurat anul în Austria.

            In cadrul spectacolului , directorul general al IEH a transmis mesajul ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, cu ocazia Zilei României. De asemenea, Zvetlana Preoteasa a donat reviste didactice tuturor copiilor prezenţi la eveniment.

            Evenimentele din regiunea Transcarpatia au fost organizate de Consulatul General al României la Cernăuţi cu sprijinul IEH şi ICR. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.