Acasă Centru Alba Alba: Defilare cu steaguri mari pentru unirea cu Basarabia

Alba: Defilare cu steaguri mari pentru unirea cu Basarabia

DISTRIBUIȚI
uniti_sub_tricolor_1

uniti_sub_tricolor_1124566 – 02122013 – Platforma Civică Acțiunea 2012, o coaliție de organizații nonguvernamentale unioniste, s-a implicat anul acesta, alături de autoritățile locale, în organizarea programului oficial al Zilei Naționale de la Alba Iulia. Participanții veniți din toate colțurile țării în Cetatea Unirii au luat parte, cu această ocazie, la momente dedicate tricolorului și Basarabiei.

            Unioniștii s-au întâlnit la Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan, iar mai apoi au fost prezenți la depunerea solemnă de coroane, afișând mesaje menite să amintească faptul că Unirea nu este întreagă fără Basarabia. Sub genericul „Uniți sub tricolor”, s-a desfășurat o defilare cu steaguri tricolore de mari dimensiuni, cu scopul de a semnala importanța simbolurilor naționale pentru români.

            Pe scena din Piața Cetății din Alba Iulia au fost prezenți Lăutarii din Chișinău, cu un concert extraordinar de muzică populară, „Dorul Basarabiei”, sub bagheta maestrului Nicolae Botgros. În acest mod, reprezentanții administrației din Chișinău, oraș înfrățit cu Alba Iulia, și-au exprimat aprecierea față de participanții la Sărbătoarea Unirii, potrivit unui comunicat al Platformei Civice Acţiunea 2012.

            Momentul culminant a fost seara, când 95 de lampioane au fost lansate concomitent în două capitale ale Unirii de la 1918: Alba Iulia și Chișinau. Această acțiune a avut loc în contextul necesității reîntregirii naționale după 95 de ani de la Marea Unire. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.