Acasă Politic Bihor: Fost preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, în conflict de interese

Bihor: Fost preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, în conflict de interese

DISTRIBUIȚI

ani124693 – 05122013 – Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul lui Radu Ţîrle, fost Președinte al Consiliului Județean Bihor (mandatul 2008 – 2012), actualmente consilier județean în cadrul CJ Bihor.

            În calitate de președinte al Consiliului Județean Bihor, Radu Ţîrle a semnat contractul individual de muncă prin care soția sa a fost angajată pe funcția de secretar la cabinetul său, două dispoziții prin care aceasta a fost reîncadrată pe funcția de secretar la Cabinetul Președintelui Consiliului Județean, precum și o dispoziție prin care acesteia i-a fost acordată gradația corespunzătoare tranșei de vechime în muncă.

            Astfel, Radu Ţîrle nu a respectat dispozițiile Legii 393/2004, potrivit cărora „aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: soţ, soţie, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv […]”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.