Acasă Politic Bruxelles: CE cere soluţii compensatorii pentru amânarea suplimentării accizei la motorină

Bruxelles: CE cere soluţii compensatorii pentru amânarea suplimentării accizei la motorină

DISTRIBUIȚI

125001 – 18122013 – Oficialii Comisiei Europeane (CE) conditioneaza amanarea cu trei luni a introducerii accizei suplimentare de 7 eurocenti la motorina de gasirea altor solutii.Comisia Europeana ne-a solicitat sa gasim alte solutii de compensare a pierderii estimate la 470 de milioane de lei pentru cele trei luni

de amanare. Trebuie sa gasim alte solutii tot pe partea de venituri. Alta taxa, dar ce alta taxa?, au declarat surse guvernamentale, citate de Gandul.info.

            Introducerea accizei suplimentare de 7 eurocenti la carburanti a fost negociata cu FMI si Comisia Europeana in luna noiembrie.

            Presedintele Traian Basescu a precizat in mai multe randuri ca va respinge Legea bugetului de stat in conditiile in care acesta contine cresterea accizei la carburanti.

            In urma cu o saptamana, premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul intentioneaza sa aplice acciza de 7 eurocenti doar la benzina si sa amane introducerea acestei taxe la motorina, utilizata de catre transportatorii de marfa, pentru o perioada de trei luni, interval in care sa fie cautate solutii.

            Presedintele Traian Basescu a declarat atunci ca a luat nota de declaratia premierului Victor Ponta si de informarea pe care i-a facut-o acesta anterior anuntului ca este dispus sa renunte la acciza pe motorina, aratand ca nu este un lucru care sa il satisfaca, dar demonstreaza ca se poate „construi un dialog” in continuare.

            Saptamana trecuta, premierul a declarat ca asteapta inca raspunsul Comisiei Europene pentru amanarea introducerii accizei de 7 eurocenti la motorina si ca, dupa ce va avea acest raspuns, va discuta cu presedintele Traian Basescu, cu propunerea ca acesta sa promulge bugetul de stat.

            Legea bugetului a fost adoptata de Parlament, dar presedintele a promulgat doar bugetul asigurarilor sociale de stat, nu si bugetul de stat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.