Acasă Politic Bruxelles: Comisia Europeana ar accepta solutii de înlocuire a taxei pe motorina

Bruxelles: Comisia Europeana ar accepta solutii de înlocuire a taxei pe motorina

DISTRIBUIȚI

124807 – 10122013 – Comisia Europeana este pregatita sa analizeze solutiile pe care Guvernul Romaniei le-ar propune in locul taxei de 7 eurocenti pe litrul de motorina, insa alternativele trebuie sa aiba impact bugetar echivalent, a declarat, marti, Simon O’ Connor, purtator de cuvant al comisarului european

pentru Politici Economice si Monetare, Olli Rehn, citat de Hotnews.ro.

            In context, oficialul CE a exprimat speranta Comisiei Europene de a se ajunge la un acord intre institutiile competente din Romania privind viitoarele taxe care si bugetul de stat 2014.

            „Speram ca se poate ajunge la un acord in Romania cat mai curand posibil. Suntem pregatiti sa analizam propuneri alternative, care sunt favorabile cresterii, cu un impact bugetar echivalent si de calitate echivalenta cu cele convenite initial”, a declarat purtatorul de cuvant al comisarului european Rehn.

            Aceasta este prima declaratie oficiala asumata de un reprezentant al Comisiei Europene privind noile decizii analizate de Guvernul Romaniei asupra viitoarei taxe speciale pe combustibili.

            Guvernul incearca sa obtina de la Comisia Europeana aplicarea accizei de 7 centi doar pentru benzina, de la 1 ianuarie, si amanarea aplicarii ei si pentru motorina cu trei luni, a anuntat luni premierul Victor Ponta.

            Acesta a declarat ca ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, se afla la Bruxelles, in incercarea de a obtine aplicarea accizei de 7 eurocenti doar la benzina, care este „cea mai ieftina din toata Uniunea Europeana” si a carei majorare „nu afecteaza economia in ansamblu”.

            „La motorina incercam sa amananm pentru moment cu trei luni”, astfel incat „efectul pe bunuri de consum sa nu fie imediat”, a spus Victor Ponta, adaugand ca „in aceste trei luni (incercam) sa gasim solutii ca doar pentru motorina sa avem regim fiscal special”.

            In cazul in care Comisia Europeana accepta aceasta solicitare, nu va fi necesara refacerea legii bugetului

            Acesta sustine ca „prin recalcularea anumitor parametri (din buget) putem acoperi cele trei luni” si lipsa de venituri in buget, fara a fi nevoie de majorarea deficitului bugetar.

            Victor Ponta a precizat ca Liviu Voinea a discutat „informal” in acest week-end cu reprezentanti ai FMI si ai CE iar primele semnale arata ca Bruxellesul va fi de acord. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.