Acasă Politic Bruxelles: Petru Luhan cere prezenţa urgentă a ministrului Corlăţean la Londra

Bruxelles: Petru Luhan cere prezenţa urgentă a ministrului Corlăţean la Londra

DISTRIBUIȚI

124940 – 16122013 – Îngrijorat de acţiunile de discriminare împotriva românilor din Marea Britanie, europarlamentarul Petru Luhan s-a deplasat la Londra pentru a discuta cu comunitatea română, formată din studenţi şi muncitori, şi pentru a găsi soluţii la problemele acestora.

          Românii din Marea Britanie sunt profund îngrijoraţi de escaladarea campaniei de discriminare din mass-media, precum şi de atacurile politicienilor britanici, venite dinspre partidul extremist UKIP, cât şi din partea premierului David Cameron. „După discuţiile avute cu reprezentanţii diasporei, care reprezintă cei aproximativ 300.000 de români care lucrează în Marea Britanie, solicit Ministrului Afacerilor Externe să meargă în persoană şi de urgenţă la Londra pentru a discuta cu autorităţile locale şi cu guvernul britanic”, a declarat Luhan.

          Europarlamentarul aminteşte că, cu puţin timp înainte de ridicarea definitivă a restricţiilor pentru români, atacurile împotriva lor s-au agravat, culminând cu declaraţii politice alarmante privitoare la o posibilă invazie a muncitorilor români, ce ar urmări exclusiv obţinerea de ajutoare sociale. „În realitate, aşa cum arată datele furnizate de Comisia Europeană, cei mai mulţi emigranţi din Marea Britanie vin din afara UE, iar Anglia nu este prima destinaţie aleasă de români atunci când merg la muncă în străinătate”, a mai declarat Luhan.

          De asemenea, eurodeputatul PDL consideră inacceptabilă alimentarea ideii de ură şi instigarea la rasism de către publicaţiile britanice. În această categorie intră, de exemplu, petiţia antiromâni lansată de tabloidulDaily Express, campania antiemigraţie a publicaţieiThe Guardian,precum şi acuzaţiileThe Sun şiThe Telegraph privitoare la invazia a sute de mii de infractori şi cerşetori români.

          Petru Luhan trage un semnal de alarmă în privinţa efectelor pe termen lung ale acestei campanii de discriminare: „Odată întipărită ideea că românii le fură britanicilor locurile de muncă sau mai rău, că românii nu muncesc, ci stau pe ajutoare sociale în timp ce cerşesc sau comit tâlhării, va fi extrem de greu să reabilităm imaginea României. De aceea, este vital ca diplomaţia de la Bucureşti să ia măsuri urgente pentru a stopa discriminarea românilor în Marea Britanie”, a conchis europarlamentarul.

            Petru Luhan este iniţiatorul unei petiţii împotriva discriminării românilor în Marea Britanie.www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.