Acasă Politic Bucuresti: Deputatul Coman, lăsat pe mâna procurorilor

Bucuresti: Deputatul Coman, lăsat pe mâna procurorilor

DISTRIBUIȚI

125137 – 27122013 Camera Deputaților a încuviințat arestarea deputatului conservator Gheorghe Coman prin votul a 190 dintre colegii au votat pentru, iar 34 – împotrivă.

Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, a afirmat că ”Parlamentul României nu este scut pentru nimeni care încalcă legea în România”.

Din cauza absenței unora dintre parlamentari, ședința de plen a Camerei Deputaților a început cu o jumătate de oră mai târziu decât era programat. Au absentat de la vot 160 de deputați. Valeriu Zgonea a anunțat că în sala de ședință sunt 226 de deputați, ceea ce asigură cvorumul necesar pentru desfășurarea ședinței.

Comisia juridică a CD a avizat favorabil, luni, solicitarea Parchetului privind încuviințarea arestării deputatului Coman, cu 13 voturi pentru și o abținere.

Ministerul Justiției a anunțat săptămâna trecută că ministrul Robert Cazanciuc a trimis președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, solicitarea de încuviințare a arestării preventive a deputatului PC Gheorghe Coman într-un dosar penal instrumentat de DNA.

DNA a transmis Parchetului General cererea și referatul pentru a solicita încuviințarea, în Parlament, a arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte corupție.

În comunicatul de presă emis de DNA se face precizarea că deputatul a încercat să se sustragă anchetei, fugind cu o mașină în momentul în care procurorii au reașizat fșagrant delictul.

„Procurorul șef al DNA, doamna Laura Codruta Kovesi a transmis către PICCJ cererea și referatul, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului Coman Gheorghe pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, scrie DNA.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, dar a trecut la Partidul Conservator, fiind ales președinte al organizației județene a PC. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.