Acasă Politic Bucureşti: Acorduri între România şi Republica Moldova în domeniul apărării

Bucureşti: Acorduri între România şi Republica Moldova în domeniul apărării

DISTRIBUIȚI
Mircea_Dua_i_Vitalie_Marinu

Mircea_Dua_i_Vitalie_Marinu124575 – 02122013 – Miniştrii român şi moldovean ai Apărării, Mircea Duşa şi Vitalie Marinuţă, au semnat luni un acord între Ministerul Apărării Naţionale din România şi Ministerul Apărării Naţionale din Republica Moldova privind protecţia informaţiilor clasificate în domeniul militar

şi un protocol între cele două ministere privind colaborarea în domeniul învăţământului militar.

            “Semnarea acordului privind protecţia reciprocă a informaţiilor militare clasificate reprezintă un pas important în dezvoltarea relaţiilor militare bilaterale. Acordul respectă prevederile legislaţiei româneşti în domeniul protecţiei informaţiilor clasificate”, a spus ministrul Mircea Duşa.

            Referitor la protocolul privind cooperarea în domeniul învăţământului militar, miniştrii au precizat că documentul conţine noi reglementări ale condiţiilor în care se desfăşoară pregătirea personalului Ministerului Apărării din Republica Moldova în instituţii militare de învăţământ româneşti.

            De asemenea, ministrul Mircea Duşa a făcut cunoscut că România sprijină o angajare mai activă a Republicii Moldova în activităţile şi acţiunile sub egida Politicii de Securitate şi Apărare Comună a Uniunii Europene, ca parte a procesului de integrare europeană.

            La rândul său, ministrul Vitalie Mariunţă a mulţumit pentru sprijinirea eforturilor Republicii Moldova de intensificare a relaţiilor cu Uniunea Europeană şi cu NATO şi a apreciat că documentele oficiale semnate astăzi vor contribui la modernizarea Armatei moldovene. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.