Acasă Politic Bucureşti: Amenzi pentru trucarea licitaţilor organizate de MApN

Bucureşti: Amenzi pentru trucarea licitaţilor organizate de MApN

DISTRIBUIȚI

124937 – 16122013 – Consiliul Concurenţei a sancţionat cu peste 12 milioane de lei patru companii acuzate de trucarea unor licitaţii organizate de MApN. Sancţiunile au fost aplicate în cadrul investigaţiei, declanşate din oficiu, privind practica concertată a companiilor de a truca licitaţiile pentru achiziţia produselor

din gama “armament de infanterie” şi „aparatură optică” aferentă, în perioada 2005-2007.

            Transcarpat Sportours International din România a fost amendată cu 142.167 lei, J.P. Sauer & Sohn GmbH din Germania, cu 7.063.650 lei, San Swiss Arms AG din Elveţia, cu 2.860.900 lei, iar Brugger & Thomet AG din Elveţia, cu 2.420.300 lei.

            Consiliul Concurenţei a constatat că Transcarpat Sportours International a fost împternicit de J.P. Sauer & Sohn GmbH, San Swiss Arms AG şi Brugger & Thomet AG să le reprezinte la licitaţii şi a a elaborat ofertele pentru fiecare companie. În acest fel, au fost împârţite portofoliile de produse, astfel încât cele trei companii nu s-au mai concurat, deşi exista această posibilitate.

            „Practic, S.C. Transcarpat a avut acces la informaţii sensibile şi a elaborat ofertele în aşa fel încât să maximizeze şansele de câştig pentru fiecare companie. Un astfel de comportament contravine atât prevederilor legislaţiei româneşti în domeniul concurenţei, cât şi prevederilor Tratatului de Funcţionare a Comunităţii Europene” a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

            Conform legislaţiei în domeniul concurenţei, practicile concertate reprezintă toate acele forme de coordonare care, fără să ajungă la stadiul în care să poată fi numite înţelegeri, reprezintă tot o formă de cooperare între companii care limitează sau elimină concurenţa. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.