Acasă Politic Bucureşti: Audieri în ”afacerea pompelor funebre”

Bucureşti: Audieri în ”afacerea pompelor funebre”

DISTRIBUIȚI

124929 – 16122013 – Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început urmărea penală faţă de 26 persoane pentru luare şi dare de mită, primire de foloase necuvenite şi folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii într-un dosar în care este anchetată relația dintre mai mulți polițiști, angajați SMURD și firme de pompe funebre.

În cadrul acestei acțiuni, 12 procurori şi peste 150 de poliţişti bucureșteni au percheziționat luni 17 locuințe și firme de pompe funebre din București. 26 de persoane au ajuns deja la audieri.

            Angajaţii SMURD și SAB-IF ori polițiști anunțau reprezentanţii unor firme de pompe funebre despre persoane decedate, precum şi date privind aparţinătorii acestora (nume, adresă, număr de telefon). Reprezentanţii firmelor de pompe funebre luau legătura cu aparţinătorii persoanei decedate pentru a prelua de la familii activitățile legate de înmormântare.

            Pentru fiecare caz concretizat cu încheierea unui contract de servicii funerare funcţionarii erau recompensați cu bani de reprezentanţii firmelor de pompe funebre.

            Dosarul a pornit de la o sesizare formulată către IGPR de dr. Raed Arafat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.