Acasă Politic Bucureşti: Cardurile de sănătate, distribuite din 2014

Bucureşti: Cardurile de sănătate, distribuite din 2014

DISTRIBUIȚI

125074 – 22122013 – Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a tipărit până în prezent peste 4.000.000 de carduri de sănătate, distribuirea acestora urmând să se facă, gratuit, prin poştă, de anul viitor. Distribuirea cardurilor de sănătate se va face în ordine alfabetică a judeţelor,

nu mai puţin de 15 milioane de români urmând să le primesc anul viitor.

            Şeful CNAS a precizat că s-a modificat soluţia informatică pentru achiziţionarea de cititoare ieftine şi că activarea cardurilor se va putea face la medicul de familie sau la orice alt furnizor de servicii medicale la care merge asiguratul.

            Totodată, inscripţionarea pe card a datelor personale nu este obligatoriu să fie făcută concomitent cu activarea, ea va fi făcută la prima vizită a asiguratului la medicul de familie.

            „În semestrul IV al anului 2014, poate chiar 1 ianuarie 2015, se va finaliza distribuirea cardului, iar decontarea serviciilor medicale se va face doar pe baza cardului de sănătate. Până acum, ritmul de producţie a cardurilor a fost de un milion pe lună şi se intenţionează să se ajungă la 1,5 milioane de carduri pe lună”, a spus reprezentantul CNAS, citat de Evenimentul Zilei.

            Potrivit acestuia, prin intermediul cardului va putea fi urmărit mai bine modul cum sunt trataţi pacienţii, frauda din sistem va fi mult redusă, iar securitatea cardului, a cititorului de card şi a sistemului este garantată.

            El a spus că, după data de 15 ianuarie 2014, toţi furnizorii de servicii medicale (spitale, medici de familie, centre de dializă etc.) trebuie să îşi achiziţioneze cititoare de card. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.