Acasă Politic Bucureşti: Cinci ofiţeri de Jandarmerie, trimişi în judecată de DNA

Bucureşti: Cinci ofiţeri de Jandarmerie, trimişi în judecată de DNA

DISTRIBUIȚI

124967 – 17122013 – Procurorii DNA din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari au dispus trimiterea în judecată a lui Constantin Baboi – maior în rezervă, a lui Radu Azoiţei – maior în rezervă, a lui Cristian Sîrbu- căpitan în rezervă și a Nicoletei Niţu – căpitan, pentru abuz în serviciu

contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals material în înscrisuri oficiale și fals intelectual, toate în formă continuată, şi a lui Florentin Iordache – maior în rezervă, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals material în înscrisuri oficiale și fals intelectual, toate în formă continuată.

            În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în perioada 16-18 aprilie 2007, Inspectoratul de Jandarmi Județean Ilfov a organizat un concurs pentru ocuparea de 25 de posturi de subofițeri în specializarea pază și protecție instituțională ordine publică și monitorizare, cu personal recrutat din sursă externă. S-a stabilit că la concurs, candidații vor avea de susținut două probe, și anume evaluarea performanțelor fizice și susținerea unui test scris tip grilă.

            „Comisia de concurs avea următoarea componență: Baboi Constantin – președinte, mr. Azoiței Radu, cpt. Sîrbu Cristian, cpt. Nițu Nicoleta – membri, mr. Iordache Florentin – secretar. A fost stabilită și comisia pentru soluționarea eventualelor contestații al cărei secretar a fost desemnat tot mr. Iordache Florentin. Concret, inculpații Baboi Constantin, Azoiței Radu, Sîrbu Cristian și Nițu Nicoleta, în calitate de președinte, respectiv membri ai comisiei de concurs, și-au îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu prin falsificarea documentelor concursului, având drept consecință admiterea și implicit ocuparea pe nedrept a posturilor de subofițer de către 11 candidați în detrimentul altora care, deși au avut rezultate mai bune la examen au fost respinși. Cei patru inculpați au fost ajutați de secretarul comisiei, inculpatul Iordache Florentin. Concret, cei cinci inculpați au falsificat în documentul intitulat „Tabel nominal cu rezultatele candidaților la concurs proba evaluarea performanței fizice”, rezultatele la probele sportive ale unor candidați, precum și lucrările scrise alte acelorași sau ai altor candidați, prin recorectarea acestor lucrări după ce au fost înlocuite originalele lor, consecința fiind stabilirea unei clasificări nereale la concurs. De asemenea au fost falsificate, prin contribuția fiecăruia dintre inculpații menționați Borderoul centralizator cu rezultatele la proba de evaluare a performanțelor fizice, Borderoul centralizator la proba scrisă, Clasificarea candidaților la concurs și alte documente menite să vicieze clasamentul real al concursului, după susținerea celor două probe”, se precizează într-un comunicat al DIICOT.

            Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Militar București.- www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.