Acasă Politic Bucureşti: Comitet interministerial pentru colaborare cu China

Bucureşti: Comitet interministerial pentru colaborare cu China

DISTRIBUIȚI

124688 – 05122013 – Premierul Victor Ponta a semnat o decizie privind infiintarea Comitetului interministerial pentru monitorizarea indeplnirii angajamentelor asumate de Romania cu ocazia reuniunii de la Bucuresti a sefilor de Guvern din China si statele Europei Centrale si de Est,

se arata intr-un document publicat joi in Monitorul Oficial.

            Comitetul va fi condus de vicepremierul Liviu Dragnea. Ceilalti membri ai comitetului sunt ministrul Transporturilor, ministrul Agriculturii, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Culturii, ministrul pentru Societatea Informationala, ministrul delegat pentru Energie, ministrul Marilor Proiecte, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si un consilier din Cancelaria primului-ministru.

            Comitetul va trebui sa monitorizeze implementarea propunerilor de cooperare conform intelegerilor semnate cu reprezentantii Chinei in domeniul energiei, industriei, sanitar-veterinar, al societatii informationale si culturii.

            Vicepremierul va prezenta Guvernului lunar sau ori de cate ori este nevoie informari si propuneri de masuri. De asemenea, comitetul se va reuni in sedinte ordinare lunare sau ori de cate ori este necesar in sedinte extraordinare.

            Romania si China au semnat pe 25 noiembrie 13 acte de colaborare in diferite domenii, de la energie nucleara pina la exportul de carne de porc spre China. Semnarea acordurilor, protocoalelor si memorandumurilor au avut loc la Palatul Victoria, in prezenta premierilor celor doua tari. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.